Ο Αθλητικός Όμιλος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» σε συνεργασία με το περιοδικό RUNNER και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και τοπικών φορέων της πόλης διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» και τους παράλληλους αγώνες Δρόμου 5 χλμ., δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ. και τον «Παραλίμνιο Δρόμο» για τα παιδιά καθώς και τη διαδρομή «Μαμά – Καρότσι».
Η διοργάνωση έχει σαν στόχο την ανάδειξη και προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας καθώς και την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού.
Ο «Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων», ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ. και ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. έχουν αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Μαβίλη στην περιοχή Μώλος και θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
Ο Παραλίμνιος Δρόμος Δημοτικών Γυμνασίων και ο Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά – Καρότσι» θα διεξαχθούν το απόγευμα του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχουν ως αφετηρία και κοινό τερματισμό στο Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων.
Περιγραφή Διαδρομής: 30 χλμ, παραλίμνιας επίπεδης ασφάλτινης διαδρομής. Η διαδρομή κινείται επί δημοσίων ασφαλτοστρωμένων οδών, όπου θα ισχύει αποκλεισμός της κίνησης οχημάτων, υπό την εποπτεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Έχουν όλοι οι αθλητές–τριες που είναι γεννημένοι από το 1993 και μεγαλύτεροι–ρες. Δρομείς γεννημένοι το ’94 μπορούν να λάβουν μέρος μόνο με έγγραφη δήλωση των γονέων. Μπορούν να τη συμπληρώσουν στο γραφείο του Ποσειδώνα (τηλ.  26510-25818 ) ή στην παραλαβή των αριθμών.
Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη, να έχουν πραγματοποιήσει ιατρικό έλεγχο. Επίσης να γνωρίζουν ότι τρέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.
Χιλιομετρικές Ενδείξεις: Σε όλο το μήκος του αγώνα ενδείξεις ανά 1 χλμ.
Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση: Όλοι οι δρομείς πρέπει να φορούν στο παπούτσι τους το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, που το παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό τους. Το chip χρονομέτρησης και ο αριθμός του αθλητή, υποδηλώνουν στο σύστημα την ταυτότητα του δρομέα. Στο 15ο χλμ. θα υπάρχει ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για καταγραφή του ενδιάμεσου χρόνου. Όσοι δρομείς δεν πατούν στον τάπητα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στην εκκίνηση, στο 15ο χλμ και στον τερματισμό, αυτόματα ακυρώνονται.
Σταθμοί Τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 6 σταθμοί τροφοδοσίας με νερό και 2 με ισοτονικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στην δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολο το μάζεμα του, από τους μικρούς εθελοντές, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.
Υγειονομική Κάλυψη: Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων, το ΕΚΑΒ, ιδιώτες ιατρούς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (παράρτημα Ιωαννίνων), σε όλο το μήκος του αγώνα.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή– τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες-σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
Περισυλλογή Δρομέων: Αυτοκίνητο της οργανωτικής επιτροπής με εθελοντές Σαμαρείτες θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς. Έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο να τους επιστρέψει στον τερματισμό.
Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων: Οι δρομείς μπορούν να αναζητήσουν στο χώρο της αφετηρίας, το σημείο παραλαβής προσωπικών αντικειμένων, όπου και θα τα παραλάβουν μετά το τέλος του αγώνα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να γράφει καθαρά τον αριθμό του δρομέα. Επίσης δεν πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα αξίας.

Κατηγορίες: Στον Αγώνα θα ισχύουν οι κατηγορίες αθλητών με βάση τις πενταετίες. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης ικανού αριθμού αθλητών σε κάποια από τις κατηγορίες θα ισχύουν οι δεκαετίες.
Έπαθλα – Απονομές: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και μπλουζάκι του αγώνα.
Στην γενική βαθμολογία αντρών-γυναικών θα απονεμηθεί κύπελλο στον 1ο νικητή και μετάλλιο και δίπλωμα 1ης, 2ης, 3ης νίκης στους τρεις πρώτους αθλητές.
Στις κατηγορίες (πενταετίες) θα βραβευθούν οι τρείς πρώτοι αθλητές–τριες με μετάλλιο και δίπλωμα.

Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του τερματισμού με το πέρας του αγώνα (περίπου 12:30)

Περισσότερα στην ιστοσελιδα του αγώνα: www.ioanninalakerun.gr

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.