Στο Παγγαίο στο πανέμορφο καταπράσινο βουνό της Ανατολικής Μακεδονίας με ιδιαίτερο, πλούσιο φυσικό κάλλος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 13 Μαϊου 2012 ο 2οςΑγώνας Ορεινού Τρεξίματος (Paggaio Trail Running Race 2) .

Διοργανωτής του αγώνα ο Δήμος  Παγγαίου με συνδιοργανωτές τον εμπνευστή Ηρακλή Μαντζούρη στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή και την άξια ομάδα του αγώνα Κώστα Ανδρονικίδη, Γιάννη Πρασίνη, Γιάννη Αναστασιάδη, Άγγελο Καρυπίδη.  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλής «Προφήτης Ηλίας» και πλήθος εθελοντών με μοναδικό κέφι και μεράκι ενίσχυσαν και συνέδραμαν την ξεχωριστή αυτή αθλητική διοργάνωση. 165 δρομείς όλων των ηλικιών και των δύο φύλων από όλη την Ελλάδα έζησαν την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε έναν σημαντικό αυθεντικό αγώνα ορεινού τρεξίματος.

Νικητές αναδείχθηκαν:

ΑΝΔΡΕΣ

  1. Ευαγγελίδης Δημοσθένης με χρόνο 2 ώρες 50’ & 09΄΄
  2. Ξανθόπουλος Λεωνίδας με χρόνο 3 ώρες 01΄& 44΄΄
  3. Πολυχρονίδης Θόδωρος με χρόνο 3 ώρες 03΄& 19΄

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

  1. Repsenko Lora με χρόνο 3 ώρες 33΄& 22΄΄
  2. Ζαπρούδη Αναστασία με χρόνο 3 ώρες 51΄& 39΄΄
  3. Αρσένη Κική με χρόνο 3 ώρες 56΄& 33΄΄

ΠΑΙΔΙΑ

  1. Ανδρονικίδης Ελευθέριος (14 ετών) με χρόνο 4 ώρες 17΄& 50΄΄
  2. Τσολάκης Γεώργιος (11 ετών) με χρόνο 5 ώρες 23΄& 05΄΄

Σε καιρούς δύσκολους και  χαλεπούς είναι σημαντικό να χαιρετίσουμε την αξιέπαινη, εμπνευσμένη, πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία που προτάσσει έναν αγώνα ανθρώπινης προσπάθειας, αντοχής, ευγενικής άμιλλας και μια όμορφη εναλλακτική πρόταση ζωής που συνδυάζει την συναρπαστική φυσική άσκηση και την άμεση επαφή με την φύση.

Για τον Νομό μας αν υποστηριχθεί κατάλληλα πιστεύουμε ότι μπορεί να καθιερωθεί ως ποιοτικός αθλητικός τουρισμός, να λειτουργήσει ως αυθεντικός πρεσβευτής του υπέροχου φυσικού κάλλους και να αναδείξει τους μοναδικούς θησαυρούς του τόπου μας.

Ευελπιστούμε στο μέλλον η θαυμαστή αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία να αγκαλιαστεί  από όλο και περισσότερους  ανθρώπους και να καθιερωθεί ως σημαντικός, δυναμικός αθλητικός θεσμός διεθνούς επιπέδου.

Άννα Αλεξοπούλου

 Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του συλλόγου:

Για δεύτερη συνεχή χρονιά,έγινε  την Κυριακή 13-5  ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στο βουνό του Παγγαίου, με την συνδιοργάνωσή του από τον Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου..Ο αγώνας είχε μεγάλη επιτυχία,αφού πέρυσι οι συμμετοχές των αθλητών ήταν εκατό και φέτος έφθασαν τους εκατόν εβδομήντα.Η προέλευση των αθλητών ήταν απ΄όλη την βόρεια Ελλάδα,συμβάλοντας έτσι στο να καθιερωθεί σαν μια καλή πρόβα ενόψει του μεγαλύτερου ίσως αγώνα στο είδος του,αυτή του Ολύμπου.Ο αγώνας θεωρείται δύσκολος,αφού ο αθλητής διανύει εικοσιπέντε χιλ.,από τα οποία τα περισσότερα είναι ορεινά μονοπάτια και περίπου τα μισά απ΄αυτά αποτελούν σχεδόν συνεχόμενη ανάβαση και αντιμετωπίζοντας μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.Η αποζημίωση των αθλητών μπορούμε να πούμε ότι είναι οι εικόνες από το καταπράσινο Παγγαίο,συμβάλλοντας έτσι στο να έχουν καλές εικόνες για τον τόπο μας.

Για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε την Διασωστική ομάδα και τον πολιτιστικό σύλλογο Προφήτης Ηλίας της Αυλής Παγγαίου,οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα και η  προσφορά τους είναι πολύτιμη. Πολύτιμη επίσης ήταν η παρουσία των δυο φίλων γιατρών που πάντοτε είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον σύλλογο τον Χρήστου Μυλωνίδη και Νίκου Τοραμανίδη

Επίσης να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς του αγώνα οι οποίοι είναι:Εταιρεία αθλητικών ειδών new balance,το κατάστημα ορειβατικών ειδών 2917 του κ. Αγάπιου Μπατή από την Θες/νίκη,το κατάστημα επίσης ορειβατικών ειδών και out door του κ. Γιάννη Τσιλογεώργη από την Καβάλα επί της οδού Ομονοίας,το φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων Μάθηση του κ. Τζαμτζή Ιωσήφ από την Ν.Πέραμο Καβάλας και τέλος το κατάστημα ειδών αλιείας,κυνηγιού και ορειβατικών ειδών Κομνηνός στη παραλία κάτω από το ξενοδοχείο Γαλαξίας του κ.Κυριάκου Κομνηνού.

Φωτογραφίες του αγώνα

Ρεπορτάζ: Άννα Αλεξοπούλου

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.