Την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ ο Αθλητικός Σύλλογος Τελμησσός ΑΠΣ Νέας Μάκρης, ο Σύλλογος Φειδιππίδης Μαραθώνα, σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα πρόκειται να οργανώσουν τον 1ο Αγώνα δρόμου «ΤΥΜΒΙΑ 2010»συνολικού μήκους 13,500 μ. με αφετηρία και σημείο εκκίνησης το άγαλμα του πεσόντος αρχαίου Οπλίτη εντος του Ιστορικού Τύμβου του Μαραθώνα. Ο αγώνας εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων εορτασμών για τα 2,500 χρόνια απο την Ιστορική μάχη του 490 π.Χ

Το πολύ σημαντικό στον εν λόγω αγώνα είναι η μοναδικότητα της διαδρομής, η οποία ξεκινά μέσα απο τον Ιστορικό Αρχαιολογικό χώρο (για πρώτη φορά-ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ) του τάφου των αρχαίων Αθηναίων, διασχίζει τον κάμπο του Μαραθώνα – σημεία- όπου διεξήχθη η αρχαία μάχη, και στο μέσον της διαδρομής περί το 7ο χλμ. οι Αθλητές-Δρομείς περνούν μέσα απο ένα εξίσου μεγάλης σημασίας ιστορικό τόπο(στο σημείο εκείνο βρίσκεται και το εκκλησάκι της Παναγίας της Μεσοσσπορίτισσας)το Ιστορικό Τρόπαιο- μια μαρμάρινη στηλη ύψους 20 μ-Αφιέρωμα της αρχαίας πόλης των Αθηναίων η οποία και θύμιζε στους επισκέπτες την Ιστορική Νικη των Ελλήνων κατα των Περσικών στρατευμάτων. Στο σημείο αυτό βρίσκεται πια πιστό αντίγραφο της εν λόγω στήλης, ενω κομμάτια της εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η διαδρομή κατα την επιστροφή της περνά πάλι μέσα απο την πεδιάδα του Μαραθώνα για να καταλήξει στον τερματισμό και πάλι στον Ιερό Χώρο του Τύμβου.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι 3 πρώτοι άντρες και γυναίκες θα λάβουν κύπελλα, μετάλλεια, διπλώματα, συλλεκτικής αξίας, με απεικόνιση του Τύμβου αλλά και του Τροπαίου των Αθηναίων.
ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ:Η υδροδότηση με νερά και ισοτονικά θα είναι επαρκής και για κάθε 3 χλμ διαδρομής.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ: Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί μετάλλειο συλλεκτικού-επετειακού χαρακτήρα, μοναδικό δίπλωμα, μπλουζάκι, καπελλάκι, τσάντα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη , μεγάλης ευκολίας, χωρίς αυτοκίνητα και ενδύκνειται για πολύ καλές επιδόσεις.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Οι αθλητές που συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα απο Ιατρικές εξετάσεις-και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Προγραμματίζονται ειδικες βραβεύσεις σε κάποιους παλαιούς αθλητές και επισήμους της περιοχής του Μαραθώνα.

Παράλληλος αγώνας μήκους 2χλμ-Θα διεξαχθεί παράλληλος αγώνας για παιδιά Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου. Οι 3 πρώτοι,ες θα βραβευτούν με κύπελλα-μετάλλεια
Ο αγώνας αυτός σίγουρα έχει μία ιδιαίτερη Ιστορική σημασία για εμάς που ζούμε στην Αττική και όχι μόνο. Η Οργανωτική επιτροπή σας περιμένει όλους και όλες να συμμετέχετε αποδίδοντας

Ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που έδοσαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουν οι επόμενες γενεές την ελευθερία τους.

Το σύλλογό μας θα εκπροσωπήσουν 3 δρομείς. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί εν όψη του αγώνα (Αναχώρηση από Ναύπακτο Κυριακή πρωί) μπορεί να στείλει σχόλιο στο άρθρο για να συντονιστεί με τους υπόλοιπους που θα συμμετάσχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε και στο δελτίο Συμμετοχής, που ακολουθεί.
Ευχαριστούμε όλους και όλες εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας απο την καρδιά μας.
Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα,

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.