Έγινε με μεγάλη επιτυχία  μέσα σε ένα ηλιόλουστο περιβάλλον ο 3ος  αγώνας  του MTR CUP 2012 με την ονομασία Parnassos circuit snowrunning race,  την  Κυριακή  1/04/2012   στην θέση Κελάρια του Παρνασσού σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Ήταν ένας πρωτότυπος αγώνας ορεινού τρεξίματος σε υψόμετρο 2000 μέτρων σε στροφές, σε πατημένη  χιονισμένη διαδρομή. Είχαν προγραμματιστεί  τρεις εκκινήσεις σε τρεις διαφορετικές αποστάσεις, μίας, τεσσάρων και οκτώ στροφών. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα υπήρχε από τη διοργάνωση σε κάθε στροφή, για τους αθλητές, ανεφοδιασμός νερού και ενεργειακές μπάρες. 
Η μεγάλη πρόκληση της διοργάνωσης ήταν  ότι μπορούσε ο κάθε αθλητής να συμμετέχει σε έναν ή  περισσότερους αγώνες!!!!, οι οποίοι διεξήχθησαν ο ένας μετά τον άλλο με ένα μικρό διάλλειμα μεταξύ τους.
Αυτός που θα έτρεχε σε όλες τις αποστάσεις!!!! και θα πετύχαινε τον καλύτερο συνολικό χρόνο θα ανακηρυσσόταν ως ο snowman 2012.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν κοντά στην έξοδο της τετραθέσιας καμπίνας στα 1950 μέτρα υψόμετρο.

Η σηματοδοτημένη διαδρομή του κάθε γύρου είχε μήκος 2,17km και υψομετρική διαφορά 150m, πάνω απ’ όλα όμως ήταν διασκεδαστική και ποικιλόμορφη.

 Ξεκινούσε με ένα κατηφορικό φαρδύ πατημένο διάδρομο, ακολουθούσε ένα σκαμμένο με σκαλάκια στο χιόνι απότομο μονοπάτι με σταθερά σχοινιά, που έβγαινε σε μία ομαλή κόψη, που από την μια μεριά είχε θέα τον Κορινθιακό κόλπο και από την άλλη τις χιονισμένες κορφές του Παρνασσού. Στη συνέχεια η κλίση γινόταν ηπιότερη για μισό χιλιόμετρο για να ανέβει ξανά καμιά πενηνταριά παγωμένα σκαλάκια και κατόπιν να κατηφορίσει ξέφρενα μέσα σε ένα οριοθετημένο διάδρομο δίπλα στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου μέχρι την γραμμή του τερματισμού.

Το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν υψηλό και οι θεατές πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τα περάσματα κάποιων αθλητών. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε τέτοιο χιονισμένο πεδίο και δεν γνώριζαν πόσο ζωντανό είναι αυτό το τερέν.

Στις 11:10 ξεκίνησε η πρώτη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων. Τα χρονόμετρα πήραν φωτιά, τα μεγάλα φαβορί και αρκετοί νέοι στο χώρο δρομείς έδειξαν τις δυνατότητές τους.
Ταχύτερος όλων ο Γιώργος Διαλεκτός από την Λιβαδειά, δεύτερος ο Θοδωρής Δαβιώτης και τρίτος ο Χρήστος Γουβαΐλης  από το Μέτσοβο να τον ακολουθούν. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Μαλάι έμπειρη δρομέας του στίβου που κατενθουσιάστηκε με αυτό το τερέν μιας και ήταν η πρώτη της φορά σε τέτοιο πεδίο.

IMG_6797

Αφού τερμάτισαν όλοι οι δρομείς από το 2αρι και ενυδατώθηκαν χωρίς καθυστερήσεις ξεκίνησε ο αγώνας  των 4 στροφών ή 8,7 χιλιομέτρων για την ακρίβεια που έβγαζε συνολική θετική υψομετρική διαφορά 600 μέτρα. Κάποιοι σταμάτησαν εδώ, κάποιοι παρέμειναν ίδιοι και κάποιοι προστέθηκαν στην νέα διαδρομή. Από νωρίς φάνηκε ότι για κάθε θέση σε κάθε κατηγορία  έπρεπε οι αθλητές να παλέψουν σκληρά γιατί το παγωμένο πρωινό τερέν λόγω της ζεστής ημέρας είχε αρχίσει  να μαλακώνει και να γίνεται σαν παχύ χόρτο που έτρωγε λαίμαργα την ενέργεια των αθλητών. Η σειρά όμως για τους τρεις πρώτους δεν άλλαξε. Έτσι σε λιγότερο από ώρα κάλυψε την διαδρομή των  4 στροφών ο Γιώργος Διαλεκτός από την Λιβαδειά, με δεύτερο τον Θοδωρή  Δαβιώτη και τρίτο τον Χρήστο Γουβαΐλη.  Στις κυρίες πρώτη ήταν ξανά η Μαρία Μαλάι.

Στην συνέχεια αφού τερμάτισαν όλοι οι δρομείς από το 8αρι έφαγαν και ενυδατώθηκαν ξεκίνησε ο αγώνας  των 8 στροφών. Η μέρα είχε ζεσταθεί για τα καλά μετατρέποντας το πριν δυο ώρες παγωμένο, γλιστερό χιόνι σε παχύ αμμώδες πεδίο που ναι μεν στις κατηφόρες απορροφούσε όλους τους κραδασμούς όμως στις ανηφόρες ήταν εξαιρετικά επίπονο και ενεργειοφάγο. Αρκετοί δρομείς που είχαν τρέξει και στις προηγούμενες αποστάσεις, οι απόλυτοι εραστές του ορεινού τρεξίματος σε χιόνι, παρέμειναν στις θέσεις τους έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση στα 2000 μέτρα υψόμετρο.
Ο αγώνας που έγινε λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών ήταν τελικά 6 στροφές που έδιναν 13 χιλιόμετρα και 900 μέτρα συνολική θετική υψομετρική διαφορά. Ταχύτερος ήταν ο Χρήστος  Γουβαΐλης, δεύτερος ο Γιώργος Διαλεκτός και τρίτος ο έμπειρος τριαθλητής και όχι μόνο Κώστας Παπανικολάου που διαρκώς ανέβαινε. Πίσω από την τριάδα ήλθε  η πρώτη γυναίκα !!! η Τζένη Σταματελοπούλου που έδειξε ότι είναι σε πάρα πολύ  καλή κατάσταση.

Έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο τρίτος  αγώνας  του MTR CUP 2012 με την ονομασία  Parnassos  circuit  snowrunning race  με πλήθος κόσμου να χειροκροτεί τους νικητές στην απονομή. Ο πρώτος κάθε κατηγορίας πήρε κύπελλο, και οι δεύτερος, τρίτος μετάλλιο. Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα πήραν όλοι οι συμμετέχοντες.
Snowman 2012 ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Διαλεκτός από την Λιβαδειά που έκανε και τον ταχύτερο γύρο στις 4 στροφές και βραβεύτηκε με επίχρυσο κλαδί ελιάς προσφορά της BizArt Galleries.

To σύλλογό μας εκπροσώπησαν οι Χρήστος Κόγγος, Δημήτρης Αθανασόπουλος και Κώστας Λαγουδάκης. Δείτε φωτος εδώ.

Το MTR CUP 2012 συνεχίζεται με τον αγώνα must στα Τζουμέρκα.
Μείνετε συντονισμένοι…

Ευχαριστούμε θερμά  το Χ.Κ  Παρνασσού  και ιδιαίτερα τον διευθυντή κύριο Παναγιώτη Δρίβα, τους υπεύθυνους στις πίστες και τους χειριστές των χιονοστρωτήρων για την πολύτιμη βοήθειά τους, όσους βοήθησαν στην γραμματεία, τους κριτές, τους δείκτες και τους φωτογράφους του αγώνα.
Επίσης ευχαριστούμε, τους υπεύθυνους του εστιατορίου στην θέση 1950 στα Κελάρια, και τις εταιρείες Κλαουδάτος ski bus, BIZART GALLERIES,  ΒΙΚΟΣ,  Natura Pharm,  για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα.
Την εταιρεία @care και τον Ζαφείρη Καγιόπουλο με την νέα ενεργειακή μπάρα Solo Energy που είχαν φροντίσει για την ενέργεια των αθλητών με την ελληνική μπάρα ενέργειας  Wish bar.

Δείτε  φωτογραφίες του αγώνα εδώ.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες απο το επίσιμο site της διοργάνωσης, www.mountain-sports.gr

Δείτε ένα video του Κώστα Λαγουδάκη

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.