Δεν είναι μύθος , πραγματικά τα γλυκά του κουταλιού ( δεν τα λες υγιεινά , δεν κάνουν σε κάτι καλό , δεν καταπολεμάνε κάτι) .. αλλά είναι σίγουρα η πιο υγιεινή και οικονομική σε θερμίδες, επιλογή σε γλυκό.
Είναι υγιεινό γιατί περιέχει μόνο φρούτα και ζάχαρη. Τα υπόλοιπα κρεμώδη γλυκά , πάστες , γλυκά ταψιού, εκτός από τη ζάχαρη περιέχουν και βούτυρο και άμυλο. Σαν συστατικό η ζάχαρη είναι προτιμότερη από το βούτυρο, το οποίο ¨μένει¨ στο σώμα , δεν ¨καίγεται¨ , επίσης επιβαρύνει την υγεία του σώματος με τα ¨κακά¨ λιπαρά που περιέχει, με χοληστερίνη και τοξίνες. Επίσης έχουν και περισσότερες θερμίδες απ τη στιγμή που περιέχουν και περισσότερα συστατικά.
Η ζάχαρη , σαν υδατάνθρακας και αυτός καταναλώνεται απ το σώμα μας , ¨καίγεται¨ με την άσκηση σε αντίθεση με το βούτυρο. Οπότε το γλυκό του κουταλιού , μας δίνει θερμίδες που μπορούμε να τις ¨εκμεταλλευτούμε¨ χωρίς να επιβαρύνει την υγεία μας ! 
Δεν προάγει την υγεία μας …. Είναι μια πιο υγιεινή επιλογή !
Να θυμάστε ! 
  • Η ζάχαρη σε έρευνες μόνο στα ποντίκια , όχι στον άνθρωπο ως τώρα, φάνηκε ότι είναι εθιστική , όσο εθιστικά θεωρούνται και τα ναρκωτικά!
  • Όσο υγιεινό και αθώο να είναι ένα γλυκό, πάντα υπάρχει ο φόβος της κατάχρησης ! μια κουταλιά της σούπας γλυκό του κουταλιού , περιέχει 150kcal , θα μείνουμε όμως πάντα σε αυτή τη ¨μικρή¨ μερίδα ?
  • Δεν παθαίνουμε ζάχαρο, εξ αιτίας της υπερκατανάλωσης γλυκών! ο διαβήτης , είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων. Τα ακατάστατα γεύματα, θεωρείται πιο ισχυρός προδιαθεσικός παράγοντας σε σχέση με το πόσα γλυκά καταναλώνουμε .
  • Η αυτού κάθε αυτού ζάχαρη, δεν έχει πολλές θερμίδες , 1 κ. σούπας ( = 3κ. γλυκού) περιέχει 50 – 60 kcal μόνο ! οπότε η ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ μας δε θα πρέπει να μας ανησυχεί τόσο πολύ , δε είναι αυτή που ¨χαλάει¨ το διατροφολόγιο μας!
  • Ανήκει στα τρόφιμα που έχουν μεγάλο γλυκαιμικό δείκτη , που σημαίνει ότι αυξάνουν απότομα τα ποσά του σακχάρου του αίματος. Αυτό το κάνει μια καλή επιλογή σαν ¨μετά¨ – προπονητικό γεύμα¨ ( π. χ. Γιαούρτι 2% + γλυκό του κουταλιού + κράκερ ολικής αλέσεως )
  • Νικόλ Βασιλοπούλου,
    Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.