Τηρείτε τις παρακάτω προπονητικές συμβουλές μετά από κάθε αγώνα σας:

– Αποφύγετε την επιθυμία να ξαπλώσετε και να μείνετε ακίνητοι κάτω από ένα δέντρο. Σκουπίστε τον ιδρώτα, φορέστε στεγνά ρούχα και συνεχίστε να κινείστε για λίγη ώρα ακόμα.

– Αρχίστε να τρώτε και να πίνετε μικρές ποσότητες ανά τακτά διαστήματα. Η αναλογία 4:1 σε υδατάνθρακες-πρωτεΐνες θεωρείται ιδανική για την ταχύτερη αναπλήρωση.

– Κάντε πολύ ελαφριές διατάσεις. Οι μυς σας είναι αρκετά κουρασμένοι για να τους επιβαρύνετε με έντονες διατατικές ασκήσεις.

– Αν πανηγυρίζετε τον τερματισμό σας πίνοντας δύο μπύρες παραπάνω δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αρκεί να μην ξεχνάτε πως το αλκοόλ αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τον ήδη αφυδατωμένο οργανισμό σας και επιβραδύνει τη διαδικασία αποκατάστασης. Για κάθε ποτήρι αλκοόλ πιείτε και ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

– Αν δεν έχετε πετύχει τους στόχους σας, δεν πρέπει να σας «παίρνει από κάτω». Συμμετέχετε σε μία γιορτή, συναντάτε παλιούς φίλους, γνωρίζετε νέους, ακούτε τις εμπειρίες των άλλων, μοιράζεστε τις δικές σας. Μην αφήνετε αρνητικά συναισθήματα να σας χαλάσουν τη διάθεση. Την επόμενη μέρα με καθαρό μυαλό, κάντε ένα απολογισμό της προετοιμασίας που κάνατε και διορθώστε τα τυχόν λάθη και τις αδυναμίες σας ώστε την επόμενη φορά να είστε πιο σωστά προετοιμασμένοι.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.