Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 ο 1ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Δρόμος στο πανέμορφο νησί της Λευκάδας. Περισσότεροι από 400 δρομείς στάθηκαν στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου δρόμου, ενώ και περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στο λαϊκό αγώνα δρόμου υγείας 5 χλμ.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο σε μία πανέμορφη διαδρομή (κλειστή σε όλο της το μήκος σε οχήματα) διατρέχοντας την προστατευόμενη από το δίκτυο Natura περιοχή της λιμνοθάλασσας της Λευκάδας. Oι προσφερόμενες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Συγκινητική υπήρξε η εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων της Λευκάδας, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και όσων στήθηκαν σε όλο το μήκος της διαδρομής για να χειροκροτήσουν τους αθλητές. Ο νεοσύστατος ΑΣ Λευκάδας «Φίλανδρος» απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώσει με επιτυχία αθλητικές εκδηλώσεις. Ευχόμαστε και του χρόνου και σε άλλες ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Στο αγωνιστικό μέρος ο δυνατός ήλιος και η ζέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό τους δρομείς. Νικητής του αγώνα  ο Γ.Καραβίδας της ΑΕΚ (1:13:06) ακολουθούμενος από τους Ι.Σταματόπουλο του ΣΔΥ Πάτρας (1:16:28) και Ι.Τσουρή του ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων (1:18:36). Στις γυναίκες πρώτευσε η Χ.Διακομοπούλου του Ελ.Βενιζέλος με χρόνο 1:27:33 και ακολούθησαν η Ε.Νικολοπούλου (1:30:12) και η Φ.Πουλίδου του ΓΑΣ Ιλισσός (1:32:44).

Από το σύλλογό μας, που για άλλη μια φορά έδωσε δυναμικό παρόν σε αγώνα της Δυτικής Ελλάδας με 16 δρομείς, τερμάτισαν τον ημιμαραθώνιο δρόμο κατά σειρά οι: Δ.Καραχάλιας (6ος στη Γενική Κατάταξη και πρώτος στην κατηγορία του), Ν.Αργυρός (8ος), Ι.Σταμπέλος, Δ.Αθανασόπουλος, Χ.Παπαδογεώργος, Χ.Κόγγος, Σ.Τούφας, Γ.Δημόπουλος, Σ.Παπαχρήστος, Π.Κόγγος, Γ.Δούνης, Κ.Λαγουδάκης, Κ.Νάκος, Χ.Τριαντάφυλλος, Α.Κοντοχρήστος, Γ. Πασχάλης.

Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα:

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.