Οι άοκνες προσπάθειες των εμπνευστών της διοργάνωσης του Μαραθωνίου ¨ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨ του αθλητικού συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, επιβραβεύονται με τον καλύτερο τρόπο στην 6η συνεχή διοργάνωση του. Περισσότεροι από 800 μαραθωνοδρόμοι από όλο τον κόσμο, θα λάβουν εκκίνηση στις 8:30 το πρωί μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την Κυριακή 10 Απριλίου. Η περσινή άρτια τεχνικά υλοποίηση της διοργάνωσης, αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο δρομικό κίνημα πλέον στην Ελλάδα, επαληθεύονται από τον παραπάνω εντυπωσιακό αριθμό.

Ο διευρυμένος Δήμος Πέλλας ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη της διοργάνωσης της εκκίνησης του Μαραθώνιου Δρόμου, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στελέχη του αλλά και τον άρτιο μηχανικό εξοπλισμό που διαθέτει.

Η Ο.Μ.Γ συμμετέχει αγωνιστικά με 45 μαραθωνοδρόμους της στον Μαραθώνιο Δρόμο, 19 στον Δρόμο 10 χλμ. και 3 στο Δρόμο 5.000 μ., συμμετέχει οργανωτικά στον τομέα ευθύνης του Δήμου Πέλλας και στην Τεχνική Επιτροπή της Διοργάνωσης ¨ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨.

60 εθελοντές μαθητές Λυκείου Πέλλας θα επανδρώσουν τις απαιτούμενες θέσεις εθελοντών του χώρου εκκίνησης και τα τρία πρώτα stand ανεφοδιασμού.

4 λεωφορεία ευθύνης Ο.Μ.Γ θα μετακινήσουν τους συμμετέχοντες δρομείς και εθελοντές από Θεσσαλονίκη και Γιαννιτσά, στους χώρους εκκίνησης και ευθύνης τους.
Η τροχαία Γιαννιτσών εφαρμόζοντας το σχέδιο αρμοδιότητας της, θα διακόψει την κυκλοφορία οχημάτων και των δύο ρευμάτων στην εθνική οδό μεταξύ Πέλλας και Χαλκηδόνας από τις 8:00 π.μ. – 10:00 π.μ., διαθέτοντας τα στελέχη της για την απόλυτα ασφαλή διέλευση των δρομέων.
Το νοσοκομείο Γιαννιτσών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μέλη της ομάδας διάσωσης θα βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα. Λεπτομέρειες που αφορούν τα συμμετέχοντα μέλη της Ο.Μ.Γ δίνονται από την ιστοσελίδα της Ο.Μ.Γ www.omgclub.gr .

Δύο τριάδες πρωταθλητών, άνδρες και γυναίκες, με σπουδαίες επιδόσεις στο Μαραθώνιο έρχονται από την Αιθιοπία για να πάρουν μέρους στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, με αφετηρία – όπως κάθε χρόνο – την κεντρική πλατεία του Δήμου Πέλλας και τερματισμό το άγαλμα του στρατηλάτη, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Με ατομικό ρεκόρ 2:07:37, που του έδωσε τη νίκη στον περσινό μαραθώνιο του Χιούστον, ο 28χρονος Αιθιόπας Τεσούμε Γκελάνα ηγείται της λίστας των συμμετοχών στο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Κάτω από το όριο 2:10:00, βρίσκεται και ο συμπατριώτης του Γκίρμα Ασέφα, που έτρεξε φέτος την απόσταση σε 2:09:54, κερδίζοντας τον Μαραθώνιο της Βομβάης, τον περασμένο Ιανουάριο. Την τριάδα των δρομέων από την χώρα της Αφρικής, συμπληρώνει ο Αμπάγιε Ζέριχουν, που έχει ατομική επίδοση 2.13.22 (νικητής το 2008 στο Μαραθώνιο του Λιντζ). Στον αγώνα των ανδρών, θα συμμετάσχουν επίσης μεταξύ άλλων οι Κενυάτες Μπένσον Τσέρουγιοτ (2.11.33), Ιζάια Κίπκεμεϊ (2.13.21), Πίτερ Μπίβοτ (2.14.31) και ο Ουκρανός Ολεκσάντρ Κούζιν, που έκανε 2.10.54 στο Μαραθώνιο της Βενετίας, τον Οκτώβριο του 2009, ενώ δύο χρόνια πριν στο Λιντζ της Αυστρίας είχε τρέξει την απόσταση σε 2.07.33!

Οι συμμετοχές από την Αιθιοπία έχουν τον πρώτο λόγο και στις γυναίκες, χωρίς να λείπουν οι πολύ αξιόλογες παρουσίες από άλλες χώρες. Η 22χρονη Μάρε Ντιμπάμπα έρχεται με ατομικό ρεκόρ 2.25.27 από τον περσινό Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης. Θα τη συναγωνιστούν οι συμπατριώτισσες της, Ντέστα Γκίρμα Ταπέσε (2.33.11) και Ράντια Ρόμπα (2.30.37). Ακόμη, θα πάρουν μέρος η Σβετλάνα Κούχαν (2.33.20) και η Αλένα Βινίτσκαγια (2.36.31) από τη Λευκορωσία, η Ελάλια Γιοχάνες (2.32.30) από τη Νότια Αφρική, η Ντανιέλα Τσιρλάν (2.36.18) από τη Ρουμανία, καθώς και η Αμερικανίδα Ντέμπι Αρζόλα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 4.000 άνθρωποι θα πάρουν μέρος στο αγωνιστικό πρόγραμμα, αριθμός που αποτελεί και ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Στο Μαραθώνιο έχουν δηλωθεί αθλητές από χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική, η Χιλή, η Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και η Γροιλανδία! Πολυπληθέστερη είναι η συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών από τη Ρωσία.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με την έκθεση του Γιώργου Δολιανίτη, που έχει θέμα «Η Μάχη του Μαραθώνα. Διαχρονικό πρότυπο Ηρωισμού». Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το Πολιτιστικό Συμπόσιο, από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ανήκει στο διεθνές καλεντάρι μαραθωνίων (συμπεριλαμβάνεται στους 35 καλύτερους του κόσμου) και εξασφάλισε εκ νέου το BronzeLabel της IAAF. Την ίδια μέρα θα γίνουν, επίσης, Αγώνας Δρόμου 10 χλμ (από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων μέχρι την Παραλία Θεσσαλονίκης), Αγώνας Δρόμου 5 χλμ και Αγώνας Δρόμου 1.000 μ. μαθητών σχολείων και Κοινωνικής προσφοράς. Ο δρόμος αυτός μεταφέρει το περιβαλλοντολογικό μήνυμα «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι μαραθώνιος» και στον τερματισμό οι μικροί αθλητές, θα παραλάβουν δεντράκια προς δεντροφύτευση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΠΘ και του ecocity (ΜΚΟ), φορείς με τους οποίους ο Διεθνής Μαραθώνιος συνεργάζεται. Παράλληλα, ο αγώνας των 1,000μ. χαρακτηρίζεται και κοινωνικής προσφοράς αφού συνεργάζεται με την ΕΛΕΠΑΠ και οι συμμετέχοντες καταθέτουν συμβολικό ποσό υπέρ της παραπάνω ΜΚΟ.

Η Ο.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τις κυρίες Λιάνα Γούτα, υπεύθυνη τομέα βόρειας Ελλάδος Ecocity και Λίλλα Μπακατσέλου, Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση των στόχων και σκοπών της διοργάνωσης.

Τέλος, λειτουργεί καθημερινά το περίπτερο της διοργάνωσης στο χώρο του Λευκού Πύργου.

Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.atgm.gr/

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.