Την ερχόμενη Κυριακή 15/10 και ώρα 07:50 ραντεβού στο γήπεδο Λυγιά για την καθιερωμένη πλέον ετήσια πρόβα μαραθωνίου της ομάδας μας και όχι μόνο… Πρόβα μπορεί να γίνει όσον αφορά τον Ρυθμό μαραθωνίου για κάποια χλμ ,τον ρουχισμο-εξοπλισμο αλλά και την διατροφή πριν (ενυδάτωση,carboloading,πρωινό) και κατά την διάρκεια του αγώνα (ενεργειακά gel,ηλεκτρολύτες,αλατια κτλ).

Θα ξεκινήσουμε με 5στροφες μέσα στο γήπεδο Λυγιά (Μετά τις 3 στροφές θα γίνουν δυναμικές διατάσεις ,ήπιες δρομικες και ανοιγματακια.) στην λογική της προθέρμανσης αγωνα. Εν συνεχεία θα κατηφορίσουμε τον ΣΚΑ μέχρι την διασταύρωση με την οδό Αμφισσης(Coffee city).Δεν περνάμε τον κεντρικό και κάνουμε αναστροφή προς τα πάνω. Σε αυτό το σημείο (περίπου 3χλμ) θα πατήσουμε lap ώστε να απομονώσουμε το κομμάτι και θα ανηφορίσουμε στον ΣΚΑ. Το πρώτο χλμ θα χτυπήσει στα ΚΤΕΛ Ναυπάκτου και το 2ο στην μέση της γέφυρας που ανεβαίνει προς Φωκίδα. Λίγο πριν το 2ο χλμ θα υπάρχει σταθμός υδροδοσιας και εκεί υπάρχει η επιλογή είτε να γίνει αναστροφή και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης (Coffee city) είτε να συνεχίσουμε ανεβαίνοντας την γέφυρα και στρίβοντας αριστερά προς Αντιρριο κινούμενοι στο αντίθετο ρευμα με προσοχη και τρέχοντας ακόμα 2χλμ(σχεδόν μέχρι την αερογέφυρα).

Μέσα σε αυτην την οριοθετημενη διαδρομή μπορεί ο κάθε δρομέας να ολοκληρώσει τα χλμ που επιθυμεί . Η χρονική επιβαρύνση θα είναι από 2:40:00-3:00:00 max και 25-34χλμ max συγχρόνως για τους πιο γρήγορους. Η υψομετρική διαφορά στα 2 χλμ ανηφόρας κ κατηφόρας είναι περίπου 60μ και όποιος ανέβει μέχρι την αερογέφυρα (4χλμ) είναι 150μ. Η κλίση είναι από 3%-5% οπότε θεωρείται απαιτητική και θέλει αυτοσυγκράτηση και καλή διαχείριση δυνάμεων.

Καλούνται όλα τα μέλη και φίλοι του συλλόγου !

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.