Αγαπητοι δρομεις, διοργανωτες,  και μελη του Κλομπ Λεπαντο,

Πως περασε τοσο γρηγορα ενας ακομη χρονος, μου φαινεται απιστευτο.  Αυτη τη χρονια γυρισαμε και παλι σε κατι που βαφτιστικε ως το «new normal», που δεν ειναι ακριβως το ιδιο με την εποχη πριν τον covid.  Οι αγωνες εγιναν περισσοτερο ζωντανοι(live), αλλα σιγουρα μας ελειψαν τα refreshments.  Υπηρξαν αγωνες που μας εδιναν μια μικρη καφε σακουλα, με μπανανα και νερο.  Εγω νοιωθω μια απολυτη ευγνομωσυνη, που τα καταφεραμε να συμμετεχουμε ξανα σε ζωντανους αγωνες.

Στην αρχη της χρονιας δειλωσα συμμετοχη στο challenge που κανω καθε χειμωνα (Frozen Feet).  Για εξι ολοκληρες εβδομαδες το challenge απαιτει να βρισκομαστε εξω, και να περπατουμε/τρεχουμε. Υπηρξαν μερες που ο αγριος χειμερινος καιρος τεσταρε την αφιερωση μας και πεισμα μας. Θαλεγα οτι τις περισσοτερες μερες τα καταφερα και εκανα 5 εως 7 μιλια. Το σωμα μας ειναι μαγικο, και τα συνηθιζει ολα.

Το 2022, μπηκα και σε μια καινουργια δραστηριοτητα(διαδικασια) που ειχε να κανει με την εκπομπη Greek Survivor. Επειδη μου αρεσε να παρακολουθω το προγραμμα καθημερινως, πηρα μια αποφαση σε ψηλοτερο επιπεδο, και θα εκανα ποδηλατο (stationary bike) καθως κοιτουσα και χαζευα τους παικτες με τους διαφορους αγωνες του Survivor. Ετσι γεννηθηκε ενα ενδιαφερον challenge. Ο στοχος μου ηταν να κανω τουλαχιστον 1,000 μιλια στο ποδηλατο, μεχρι το τελος της εκπομπης (πιθανον Ιουλιο).  Ηταν διασκεδαστικο, και το ποδηλατο και το Survivor, ενα δραστηριο πακετο. Μου αρεσε πολυ.  Στα μισα Ιουλιου που τερματισε η εκπομπη, ειχα κανει 1,242 μιλια(2,000 χιλιομετρα) καθως πανω σε αυτο το ησυχο και ταπεινο ποδηλατακι, ειχα επισης κοιταξει περιπου 110 επισοδεια του Survivor. Τα καταφερα!!!

Οπως καθε αλλη χρονια και εφετος με μεγαλη ευχαριστηση δηλωσα και στο New England Challenge.  Η Νεα Αγγλια αποτελειται απο 6 πολιτειες(νομους).  Το  challenge ηταν να τρεχω τουλαχιστον εναν αγωνα σε καθε νομο. Οι νομοι που βρισκονταν λιγο μακρυα απαιτουσαν τριημερο ταξιδι, κατι τυπου τρεξιμο και μινι διακοπες. Υπηρξε ενα τελειο πακετο αθλητισμου και διασκεδασης.

Τον Αυγουστο εκανα συμμετοχη (virtual) στο Λεπαντο 9 χιλιομετρων.  Ετρεξα τον αγωνα στο χωριο που μενω (κοντα στη θαλασσα) και εστειλα τα αποτελεσματα στο Λεπαντο.  Υπηρξαν και αλλοι αγωνες που τους ετρεξα (virtual).  Ενας απο αυτους και ο ποιο δυσκολος ηταν ο Μαραθωνιος Λονδινου (virtual).  Δεν ειχα κανει αρκετη και καταλληλη προπονηση για αυτον τον αγωνα, αλλα σιγα σιγα και σολο, τα καταφερα. Το μυαλο εσπρωχνε το σωμα, προ παντως στα τελευταια μιλια. Τα πρωτα 17.2 μιλια τα ετρεξα, μετα τα υπολοιπα 9 μιλια τα περπατησα. Ονομασα τον αγωνα αυτον “character building” γιατι χρειαστηκε εσωτερικη δυναμη, δυναμη μυαλου και θετικης σκεψης που εδωσαν το πρασινο φως στο σωμα να τερματισει.  Ελαβα απο το Λονδινο, μεταλλιο και μπλουζακι.

Για πρωτη φορα το 2022, δηλωσα να γινω εθελοντης για Pacing. Ο pacer με μια πινακιδα στο χερι, οδηγει τους δρομεις στον τερματισμο και στον συγκεκριμενο στοχο τους. π.χ. καποιος δρομεας επιθυμει να τερματισει τον ημιμαραθωνιο σε 2 ωρες, οποτε ακολουθει τον pacer που θα τον βοηθησει να τερματισει σε 2 ωρες. Εγινα pacer για 2 ημιμαραθωνιους και μου αρεσε πολυ, που ειχα την ευκαιρια να τρεξω με αλλους, να τους ενθαρυνω και να τους φερω ανετα στον στοχο τους. Σιγουρα θα ξαναγινω pacer το 2023.

Στατιστικα μεσα στο 2022, ετρεξα 8 ημιμαραθωνιους, πηρα συμμετοχη σε 41 αγωνες, εκανα 1,698 μιλια στο στασιμο ποδηλατο, και στο τρεξιμο/περπατημα εκανα συνολικα 2,238 μιλια. Στατιστικα το ποιο σπουδαιο ομως ηταν οι πλουσιες, και ομορφες αναμνησεις που μου προσφερε το τρεξιμο.

Σας ευχομαι το 2023 να φερει σε εσας και σε ολον τον κοσμο, υγεια πανω απο ολα, ηρεμια, γαληνη και θετικη ενεργεια και μια καθημερινοτητα γεματη απο δραστηριοτητες.  Ευχομαι να τα πουμε στον Αυθεντικο Μαραθωνιο της Αθηνας, τον Νοεμβριο.

Καλη συνεχεια, Καλο Δρομο,

Γεωργια Δρακοπουλου, Παναγοπουλου

* Η κ. Δρακοπούλου είναι μέλος του συλλόγου που ζεί μόνιμα στις Η.Π.Α.

 

 

 

 

 

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.