ΠΑΙΔΙΚΗ  ΔΡΟΜΙΚΗ  ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ  3.590 μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2022, ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ  –  ΩΡΑ: 18:00  

*Μία Διαδρομή Μονοπατιού και Βραχώδη σημείων, απόστασης 3.590 μ. περιμετρικά του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου, για παιδιά ηλικίας 11 – 12 ετών, αλλά και για παιδιά ηλικίας 13 – 14 – 15 ετών.

Παιδιά Γεννημένα από το 2007 έως και το 2011.

*Η ορεινή δρομική διαδρομή Άθλησης και Αναψυχής, διοργανώνεται από το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’, από τον ΔΗΜΟ Ναυπακτίας, την Κοινότητα Σκάλας, τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’, την Κοινότητα Νεοκάστρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοκάστρου.

COVID-19: Στον αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα του covid που θα ισχύουν την δεδομένη στιγμή της διεξαγωγής των εκδηλώσεων, πάντοτε βάση των οδηγιών του υπουργείου υγείας και της ΓΓΑ και αφορούν τους Συμμετέχοντες των διοργανώσεων. Θα υπάρξει ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μέσω των site:

www.agelaos-gymnaf.gr    www.lepantorunners.gr

*Κοντά μας θα βρίσκεται η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου

*Θα υπάρχει  πλήρη ιατρική κάλυψη, όπως και η παρουσία ασθενοφόρου οχήματος.

*Η Αθλητική μας δραστηριότητα, θα πραγματοποιηθεί στο πευκώδες και καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο, περιμετρικά του Αρχαίου Ενετικού και ιστορικού κάστρου της Ναύπακτου.

*Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά μας πιο συχνά στην φύση, αλλά και πιο κοντά στην ορεινή δρομική Άθληση και Αναψυχή, απομακρύνοντας τα, απ’ όλες τις κοινωνικές κακοτοπιές.

 ‘’Αθλούμενοι στην φύση, τρέχοντας σε μονοπάτια ανηφορικά – κατηφορικά το πνεύμα μας αποκτά μεγαλύτερη αντίληψη, το σώμα μας γίνεται πολύ πιο ελαστικό και δυνατό, η αντοχή μας βελτιώνεται, αποκτάμε τεχνική κατάρτιση και το σημαντικότερο το καρδιοαναπνευστικό μας, περνάει σε μία άλλη δυναμική κατάσταση, χαρίζοντας μας, μία υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα’’

*Απαραίτητη προϋπόθεση: για την παραλαβή του Αθλητικού Αριθμού Συμμετοχής, είναι οι γονείς να προσκομίσουν ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ των παιδιών τους (πρόσφατη έως δύο μηνών πριν), αλλά και μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για την συγκατάθεση τους, στην Συμμετοχή της Αθλητικής Δραστηριότητας. Υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει και στην Γραμματεία της διοργάνωσης προς υπογραφή.

*Α.Μ.Ε.Α. Παιδιά με ιδιαιτερότητες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν  σε Ασφάλτινη διαδρομή των 1.000μ. και κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Καραχάλια Δημήτριο, στο τηλ: 0030 6979 983098.

*Για Ομαδικές συμμετοχές αρκεί μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του Υπευθύνου της Ομάδας, που να βεβαιώνει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ότι τα συμμετέχοντα παιδιά ‘’έχουν εξετασθεί από ιατρό, ότι είναι υγιή και ότι έχουν την κατάρτιση για την ορεινή Δραστηριότητα’’

*ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ κ’ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ  ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΉΣ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ

Η Ορεινή Διαδρομή του Μονοπατιού των 3.590 μ. έχει θετική υψομετρική διαφορά 187μ.

  • Παιδιά ηλικίας 11 κ’ 12 ετών, που είναι Γεννημένα το έτος 2010 κ’ 2011.
  • Παιδιά ηλικίας 13 – 14 κ’ 15 ετών, που είναι Γεννημένα από το έτος 2007 έως και το 2009.

Βασική προϋπόθεση ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ είναι, τα παιδιά να έχουν Περπατήσει ή να έχουν Τρέξει, σε χωμάτινες ή ορεινές Διαδρομές, για τουλάχιστον 30’ έως 40’ λεπτά.

*Η Διοργάνωση θα έχει την Δυνατότητα να Φιλοξενήσει, έως και 100 παιδιά και      η Τελευταία Ημέρα Εγγραφών, θα είναι στις 4 Μαΐου Τετάρτη και ώρα 22:00

*Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

*Η Γραμματεία της εκδήλωσης για την παραλαβή του Αθλητικού Αριθμού Συμμετοχής, θα λειτουργήσει το Σάββατο το απόγευμα 7 Μαΐου στο σημείο της Εκκίνησης – Τερματισμού, στην κεντρική ΠΥΛΗ του ΚΑΣΤΡΟΥ της Ναυπάκτου, από τις  16:00 έως τις 17:45. ‘’Τα ωράρια θα τηρηθούν με ευλάβεια’’

*Οι Εκκινήσεις και οι Τερματισμοί  της Αθλητικής Δραστηριότητας και Αναψυχής, θα γίνουν μπροστά από την Πύλη του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου.

*Εκκίνηση 18:00  Δράση Παιδιών 11 και 12 ετών.

*Εκκίνηση 18:15  Δράση Παιδιών 13 – 14 – 15 ετών.

*Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Καταγραφή και Χρονομέτρηση, για την Απαιτούμενη Ασφάλεια και Τερματισμού, όλων των Παιδιών.

*Θα Υπάρχουν τρεις (3) Σταθμοί Ελέγχου CP , με Νερό και Ηλεκτρολύτες, στα 1.000μ στα 1.800μ και 2.600μ. Ο πρώτος και ο Τρίτος Σταθμός θα είναι κοινός.

*ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλα τα παιδιά τερματίζοντας, θα τους δίνεται το Αναμνηστικό Ανάγλυφο Μετάλλιο της Διοργάνωσης και μία τσαντούλα που θα περιέχει: Σάντουιτς, Χυμό και Νερό.

*Επί πλέον Επιβραβεύσεις θα γίνουν, με ΚΥΠΕΛΛΑ που θα δοθούνε: Στα Τρία (3)  πρώτα Αγόρια και στα Τρία (3) Πρώτα Κορίτσια, στις Δύο (2) παραπάνω προαναφερθείσες ηλικιακές κατηγορίες.

*Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή του Μονοπατιού, αλλά και τα υψομετρικά.

  • Η Διαδρομή Μονοπατιού των παιδιών.

*Τα χαρακτηριστικά του μονοπατιού είναι, ότι η Αθλητική Δραστηριότητα εξελίσσεται στο πανέμορφο και δασωμένο περιμετρικό χώρο του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου.

Τα πρώτα 950μ ελαφρώς ανηφορικά, όπως και τα 750μ προς τον Τερματισμό ελαφρώς κατηφορικά (κοινό σημείο της διαδρομής), είναι σε καταπράσινο και πευκόφυτο δασικό δρόμο και το υπόλοιπο μέρος της διαδρομής είναι σε Μονοπάτια όλων των ειδών. 

Υπάρχουν Μονοπάτια χαρακτηρισμένα ανάμεσα στο πευκόφυτο πέρασμα του δάσους, μονοπάτια τεχνικά αλλά και περάσματα από Βραχώδη σημεία, που θα ζήλευε κάθε ενήλικος δρομέας.

Στα 2.200μ της διαδρομής περνώντας από τεχνικό μονοπάτι και ενώ βρισκόμαστε σε υψόμετρο, κοιτώντας αριστερά απολαμβάνουμε στο βάθος τον Κορινθιακό κόλπο και στα πόδια μας βλέπουμε την πανέμορφη Ναύπακτο.

*Στο video που ακολουθεί (έτος 2018) μπορείτε να δείτε σημεία της διαδρομής.

Το Μονοπάτι είναι  ΆΚΡΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΈΝΟ  και έχουν κατασκευαστεί και τρία ξύλινα γεφυράκια :

https://www.youtube.com/watch?v=UdJDd9WuBsY&t     μπορείτε να δείτε τα παιδιά του Γυμναστικού Αθλητικού Σωματείου Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’ να απολαμβάνουν την καταπληκτική διαδρομή του Ενετικού Μονοπατιού της Ναυπάκτου.

‘’ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 07 ΜΑΙΟΥ 2022’’

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Κ’ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  16:00 – 17:45  Γραμματεία κ’ Παράδοση των Αθλητικών Αριθμών.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  17:45 – 18:00  Ενημέρωση και προετοιμασία των εκδηλώσεων.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  18:00  Εκκίνηση της Εκδήλωσης των παιδιών 11 κ’ 12 ετών.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  18:15  Εκκίνηση της Εκδήλωσης των παιδιών 13 – 14 – 15 ετών.

ΣΑΒΒΑΤΟ:  19:00  Επιβραβεύσεις Παιδιών και Αναμνηστικές Φωτογραφίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Επικοινωνία στο : E-mail:  agelaos.gymnaf@gmail.com

Καραχάλιας Δημήτριος :  0030 697 998 3098 – Email:  dkarachalias@gmail.com

Ζέλιου Χρύσα :                  0030 697 150 3647

Δουκέλλης Αντώνης :       0030 697 224 5488

ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

http://eoslmay.gr/  –              http://www.runningnews.gr/        –    https://advendure.com/       https://lepantorunners.gr/  –  https://www.nafpaktianews.gr/   –     https://www.npress.gr/      http://lepantortv.gr/   –            https://www.emprosnews.gr/    –              https://nafsweek.gr/

‘’ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ  ΤΟΥ  ΔΟΙΗΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  *ΑΓΕΛΑΟΣ   Γ.Α.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ* ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ’’

dk.

=====================================================================

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.