ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στα μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» θα γίνει το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016 στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ο 7ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του “Αγιονικόλα” τον Σεπτέμβριο του 1826. Η εκκίνηση θα γίνει στο χώρο του ομώνυμου μοναστηριού (Αγιονοκόλα) αμέσως μετά την καθιερωμένη για την επέτειο σύντομη δοξολογία
Τον αγώνα διοργανώνει το “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ” σε συνεργασία τους τους τοπικούς φορείς και την τεχνική υποστήριξη του ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΔΥΑ), ενώ η συμμετοχή των αθλητών προβλέπεται από πολλά μέρη της Ελλάδος.
Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο κατηγορίες, που αντιστοιχούν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής:
Α. Πρώτη κατηγορία :Διαδρομή 20,4 χιλιομέτρων. Στην κατηγορία αυτή του αγώνα συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών
Β Δεύτερη κατηγορία: Διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων. Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μεγαλύτερης των 15 ετών.
Τέλος, λαμβάνουν μέρος και απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες ή ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10 χιλιομέτρων, χωρίς όμως να συμμετέχουν στην κατάταξη τερματισμού και τα μετάλλια, τυγχάνουν όμως της υποστήριξης των διοργανωτών.
Οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρας και γυναίκα κερδίζουν έπαθλο ειδικά φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Γιάννη Σουβατζόγλου καθώς και “χρυσό” αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας και σειράς επίσης κερδίζουν αντίστοιχα “αργυρό” και “χάλκινο” μετάλλιο.
Όλοι που θα πάρουν μέρος στους αγώνες αυτούς θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα και μπρούτζινο μετάλλιο.
Οι λαϊκοί αυτοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» είναι και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που θέλαμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε. Έτσι οι συμμετέχοντες αθλητές, περιπατητές παράγοντες ή θεατές, εκφράζουν την υποστήριξή τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € στο λογαριασμό του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ».

Τεχνική περιγραφή των αγώνων και κάθε άλλη σχετική με αυτούς πληροφορία παρέχεται από το site των διοργανωτών www.anatrexo.gr μέσα από το οποίο δηλώνουν επίσης οι ενδιαφερόμενοι την συμμετοχή τους.
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής
Παύλος Διακουμάκος

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.