Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου το αθλητικό σεμινάριο που διοργάνωσε o Σύλλογος Δρομέων – Μαραθωνοδρόμων “LEPANTO”. Περίπου 120 άτομα κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής ομάδας αλλά κυρίως του αθλητικού χώρου παρευρέθησαν στην αίθουσα του Πνευματικού συλλόγου  τις Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου όπου παρακολούθησαν τους 3 ομιλητές. Άτομα από όλη την γύρω περιοχή – από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Πάτρα, Αίγιο ακόμα και από την Λευκάδα και το μακρινό Άργος – παρευρέθησαν στην πόλη της Ναυπάκτου για να παραστούν στο σεμινάριο. Παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Τσουκαλάς (Πρόεδρος της Δ.Κ.Ε.Α.Ν.), όπως και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Ναυπάκτου κ. Μπουλές Ι.

Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν οι:

  • Βασίλης Μούγιος, Αναπλ.καθ. Βιοχημείας της άσκησης ΤΕΦΑΑ – Αριστοτέλειο Παν. Θεσ/νικης όπου ανέπτυξε το θέμα: Η διατροφή των αθλουμένων.
    Δείτε περίληψη της ομιλίας του κ. Β. Μούγιου κάνοντας κλικ εδώ
  • Γεώργιος ΠαραδείσηςΕπικ. καθ. Κλασικού Αθλητισμού ΤΕΦΑΑ – Καποδιστριακό Παν. Αθηνών ο οποίος μίλησε για των  ρόλο των διατατικών ασκήσεων στην πρόληψη τραυματισμών και την αθλητική απόδοση.
    Δείτε την παρουσίαση του κ. Παραδείση
  • Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, Λέκτορας Κλασικού Αθλητισμού ΤΕΦΑΑ – Καποδιστριακό Παν. Αθηνών όπου ανέπτυξε το Θέμα: Καρδιαναπνευστική αντοχή και απόδοση στον αθλητισμό – προπόνηση.
    Δείτε την παρουσίαση του κ. Ζαχαρόγιαννη.

Κάθε ομιλία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε μια ζεστή συζήτηση των ομιλητών με το κοινό, όπου τέθηκαν πάρα πολλές ερωτήσεις. Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου ήταν περίπου 3 ώρες.

Ακoλούθησε φαγητό στο γραφικό ταβερνάκι ”ΠΑΠΟΥΛΗ” στο λιμάνι της Ναυπάκτου με τα μέλη του συλλόγου μας, όπως και ξενάγηση την Κυριακή το πρωί στο ανακαινισμένο Κάστρο της Ναυπάκτου. Οι καλεσμένοι μας επιστήμονες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Σύλλογο μας, για την φιλοξενία και για την πόλη μας.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο για την παραχώρηση  της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου, το ξενοδοχείο  ΑΚΤΗ για την φιλοξενία των ομιλητών μας όπως και τον κ. Κακούρα Κων. για τον τεχνικό και ηλεκτρονικό συντονισμό της αίθουσας.

Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες που μας διέθεσαν τους κ. Σταμπέλο Γιάννη και Βήττα Βασιλική.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.