Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, οι αγώνες «ORLIAKAS ADNENDURE RACE» και οι παράλληλες εκδηλώσεις, στο γραφικό και ιστορικό  χωριό Σπήλαιο Γρεβενών. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Υγείας και Περιπατητών Γρεβενών, με τη αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ε. Γρεβενών), της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Γρεβενών.

Ο καλός καιρός και οι περισσότεροι από τους 1000 επισκέπτες που κατέκλισαν το Σπήλαιο συνέβαλλαν στην ομαλή και χωρίς απρόοπτα διεξαγωγή των αγώνων.

Πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες και μια περιπατητική διαδρομή. Ο πρώτος αγώνας ήταν ο «ORLIAKAS RACE», 33 χιλιομέτρων, ο δεύτερος αγώνας ο «PORTITSA TRAIL» 10 χιλιομέτρων και ο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ» 4 χιλιομέτρων.

Στον αγώνα «ORLIAKAS RACE» συμμετείχαν 124 δρομείς. Οι 120 κατάκοποι τερματίσαντες στον αγώνα 33 χιλιομέτρων, κατέβαλαν υπερπροσπάθεια αλλά η μαγεία του τοπίου του αποζημίωσε σε έπακρο. Πρώτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Φωτιάδης της Salomon Hellas, με χρόνο 3:33:03, δεύτερος ο Αχιλλέας Χριστάνας του Σ.Δ. Τρικάλων/Tecnica με χρόνο 3:33:10 και τρίτος ο Φώτης Λιόντος της Derekas Endurance Coaching με χρόνο 3:52:10. Στον ίδιο αγώνα πρώτη τερμάτισε η Νικολέτα Γιατράκου της Sky Women Running Team με χρόνο 5:15:59, δεύτερη η Αντριέν Γιοκούτι της Corfu Mountain Trail με χρόνο 5:24:59 και στην τρίτη θέση η Ελεάνα Τζώη με χρόνο 5:32:17.

Στον αγώνα «PORTITSA TRAIL» έλαβαν μέρος 245 δρομείς. . Τερμάτισαν 234 συμμετέχοντας οι οποίοι κατέβαλαν την δική τους προσπάθεια απολαμβάνοντας και αυτοί παράλληλα  την εξαιρετικά όμορφη αλλά εξίσου απαιτητική διαδρομή. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης του Σ.Κ.Α. Παραμυθιάς με χρόνο 0:53:44, την δεύτερη ο Δημήτρης Δρούγκας του APOLLONIO GYM με χρόνο 0:55:13 και την τρίτη ο Αθανάσιος Κουρής με χρόνο 0:56:12. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Κουκάκη του PILABOX-GREEPER με χρόνο 1:06:49, δεύτερη η Δήμητρα Χαιροπούλου του ΣΔΥ Κοζάνης με χρόνο 1:07:46 και τρίτη η Μαρία Αποστόλου της KASIMIS TRAINING με χρόνο 1:09:50.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στον «ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ» με τους σχεδόν 200 περιπατητές να συμμετέχουν με ενθουσιασμό. Την ομάδα των περιπατητών οδήγησε στο μαγευτικό φαράγγι της Πορτίτσας ο έμπειρος οδηγός Ηρακλής Νικολαϊδης, εκπροσωπώντας την TREKΚING Γρεβενών.

Στον τερματισμό περίμενε όλους τους συμμετέχοντες πλούσιος μπουφές για τον οποίο φρόντισαν οι διοργανωτές με την τεράστια βοήθεια πολλών επιχειρήσεων των Γρεβενών αλλά και αρκετών εθελοντών οι οποίοι προσέφεραν απλόχερα εδέσματα που συγκίνησαν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μανιταρόσουπα, τραχανάς, κέικ, κουλουράκια, τυροπιτάκια, πίτσες, κρουασάν, σάντουιτς, μπανάνες, πορτοκάλια, χυμοί, μπύρες,  είναι ορισμένα από τα εδέσματα που κατανάλωσαν με μεγάλη όρεξη όλοι όσοι παραβρέθηκαν μετά τους τερματισμούς στην κάτω πλατεία του Σπηλαίου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, το Σάββατο το απόγευμα, στην πλατεία του χωριού οι αθλητές αφού τίμησαν δεόντως τα παραδοσιακά πέτουρα στο «Πέτουρα πάρτυ», παρακολούθησαν την εξαιρετική ομιλία από τον καθηγητή Αθλητικής Ψυχολογίας του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Γιάννη Θεοδωράκη με θέμα «Η ψυχολογία των δρομέων αποστάσεων». Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ αθλητικού περιεχομένου «Ο τερματισμός» σε σκηνοθεσία Ελιάνας Αμπραβανέλ.

Στις απονομές αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα η παρουσία του κόσμου και των τοπικών αρχών ήταν συγκινητική. Στους νικητές απένειμαν τα έπαθλα ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, οι αντιδήμαρχοι Γρεβενών κ.κ. Χρήστος Πέτρου, Ζήσης Κιάκας και Αθανάσιος Τσακστάρας, ο πρόεδρος του χωριού κ. Ιωάννης Βαβρίτσας, εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων και διακεκριμένοι αθλητές των Γρεβενών.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν, τους αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες και τους χορηγούς. Ειδικότερα:

Μανιταροταβέρνα «Αυλαίς» Καραγιάννης Θεόδωρος

Σούπερ Μάρκετ Ελληνική Διατροφή

KFS Υιοι  Ανέστη Κιβρόγλου

Ηδύγευστον Ανδρέας Σλιάρας

Τυροκομικά Σιαφαρίκας

Καφεκοπτείο Στέργιος Ζαμανάκος

Μανιταροπροιόντα Παρασκευαίδης

Αρτοποιείο Θεανώ Τσιγγέλη

Μπουγάτσα Αχιλλέας

Καφεκοπτείο Λαμπρινή Ζαμανάκου

ΟΛΑ κρέπες, πίτες, σάντουιτς

Μπουγάτσα Βάσος

Τυροκομικά Κουρέλλας

Πρατήριο Υγρών καυσίμων Αφοί Μητρόπουλοι

Χαρτικά Λάτσος Κωνσταντίνος

Φρούτα Μπαρμπαγιάννης Δημήτριος

Υδραυλικά Ντέμκας

Φρούτα Ταταρίδης Ευθύμιος

Service μοτοσυκλετών Χρήστος Παπαθεοδώρου

Xtream store Βέροιας

Fifth Element αθλητικά είδη Τζουμάκας Βασίλειος, Γιάννενα

Συμπληρώματα διατροφής Γιώργος Βαβρίτσας Θεσ/νίκη

Εμπειρίες μπυραρία

Δρουδάκη Λένα

Ψησταριά «η Πέρδικα» Θεόδωρος Θεοδώρου

Ξενοδοχείο Φουρλίγκας Κοσμάτι

Αθλητικά είδη DYNAFIT

INOV 8

LA SPORTIVA – ODLO

TECNICA

Εκδόσεις Πατάκη

VENTI WINE BAR

TREKKING HELLAS  Γρεβενών

 

Επίσης οι Δρομείς Υγείας Γρεβενών ευχαριστούν θερμά την Ομάδα Διάσωσης Γρεβενών και Κοζάνης, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, τον Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Γρεβενών, την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου, την ΛΕΦΙΜ, τον ΜΟΓ, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, τον ΧΟΣΓ,  την ομάδα φυσιοθεραπευτών από την Θεσσαλονίκη τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που πρόβαλαν την εκδήλωση και όλους όσους συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα βρείτε:

ΟΡΛΙΑΚΑΣ RACE

http://media.wix.com/ugd/2c2dbf_1dd6b9040c234faf9b6c4608b1137348.pdf

ΠΟΡΤΙΤΣΑ TRAIL

http://media.wix.com/ugd/2c2dbf_c985f40b44324793b86e2ee45988f4bf.pdf

Και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε:

https://www.facebook.com/groups/243970659044578/photos/?filter=albums

 

 

 

Με τιμή η οργανωτική επιτροπή του Orliakas Race

 

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.