Τη Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» πραγματοποιήθηκαν οι 1οι  Παιδικοί Αγώνες Στίβου «Run&Fun – ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ». Η Ακαδημία Στίβου Lepanto συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα παιδιών και μάλιστα προσέφερε το ποσό των 70 ευρώ, για το φιλανθρωπικό σκοπό της αθλητικής εκδήλωσης.

Περίπου 400 μικροί αθλητές και αθλήτριες στίβου ηλικίας 6-15 ετών από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, πήραν μέρος στους αγώνες στίβου σε μία προσπάθεια ανάδειξης του παιδικού κλασσικού αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σκοπός ήταν αρχικά να αναδειχτούν, με τη συμμετοχή των παιδιών, τα ιδεώδη του αθλητικού πνεύματος: το ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά της συμμετοχής. Έπειτα,  να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε αξίες όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, αφού κάθε παιδί με μια συμβολική συμμετοχή των 2€, συνέβαλλε στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού, το οποίο δόθηκε εξολοκλήρου σε 4 φιλανθρωπικές δομές: ‘’Χαμόγελο του παιδιού΄΄ , ΕΛΕΠΑΠ, ΕΨΥΠΕΑ και ΦΑΡΟΣ.

Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά ανακάλυψαν ότι ο αθλητισμός αποτελεί βασικό κύτταρο του κοινωνικού ιστού, προάγει την αλληλοβοήθεια και συνδέεται άμεσα με πανανθρώπινες αξίες.

IMG_7646

IMG_7648
IMG_2552

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.