Μεγαλειώδεις οι εκδηλώσεις Στίβου, προς τιμή των εκτελεσμένων του Μπλόκου Καλογρέζας.

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Αθλητ. & Γυμν. Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.) διοργάνωσαν τους 31ους Αγώνες με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2016». Οι αγώνες έγιναν δύο διαφορετικές ημερομηνίες: Α) 19.3.2016: Αγώνες Στίβου μεταξύ επίσημων αθλητών σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ. Στους αγώνες εντάχθηκε και το διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠΒ΄ – ΠΚΒ΄ με το καθιερωμένο Πολύαθλο. Συμμετοχή στους αγώνες, εκτός των Σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, είχαν και αθλητές άλλων Σωματείων, καθώς και της Περιφέρειας. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε αθλητές από τις Κυκλάδες (Μύκονο, Νάξο, Τήνο), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων κ. Πάππα. Από τη Μύκονο μετέχουν κάθε χρόνο αθλητές στους αγώνες του Μπλόκου. Οι αθλητές του Στίβου δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για συμμετοχή σε επίσημους αγώνες και έτσι δεν αφήνουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.  Β) 27.3.2016 Αγώνες δρόμου επί δημοσίας οδού, 1.500 μ. και 10.000 μ. με ελεύθερη συμμετοχή.

Και οι δύο φάσεις των αθλητικών εκδηλώσεων είχαν κέντρο διεξαγωγής το Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας. Με αυτόν τον τρόπο τιμήθηκαν οι εκτελεσμένοι 22 πατριώτες, στο Μπλόκο Καλογρέζας,  το Μάρτη του ’44.

Οι αγώνες είχαν μεγάλη οργανωτική επιτυχία και οι αθλητές πέτυχαν υψηλές για την εποχή επιδόσεις. Στους αγώνες στίβου είχαμε συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 1.200, ενώ στους αγώνες δρόμου οι διοργανωτές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Ίσως έφταιγε το τριήμερο των αργιών, ίσως η αλλαγή της ώρας, ίσως η κακή συνήθεια των αθλουμένων- δρομέων, να δηλώνουν και να μην εμφανίζονται στον αγώνα. Πάντως και οι δύο εκδηλώσεις είχαν τα συγχαρητήρια όλων: αθλητών, εκπροσώπων σωματείων και φιλάθλων. Στους αγώνες δρόμου είχαμε τη συμμετοχή από πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και της Περιφέρειας (Ν. Μάκρη, Κερατσίνι, Λαυρεωτική, Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής Μυτιλήνης, Πανναξιακός, Φίλιππος Βέροιας, Καματερό, Αταλάντη)

Η Οργανωτική Επιτροπή οφείλει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν, ιδιαίτερα στους αγώνες δρόμου της 27.3.2016: στην Τροχαία Ν. Ιωνίας, στα Αστυνομικά Τμήματα Νέας Ιωνίας και Περισσού, στη Δημοτική Αστυνομία, στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ν. Ιωνίας και στην πληθώρα των εθελοντών των τοπικών Συλλόγων και των μεμονωμένων ατόμων.

Οι αποστάσεις των Αγώνων Δρόμου των 1.500 μ. και των 10.000 μ. ήταν μετρημένες και πιστοποιημένες από τον αρμόδιο μετρητή της IAAF. Στους Αγώνες Δρόμου για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, που μας προσφέρθηκε δωρεάν από Εταιρία του κλάδου. Δυστυχώς, λόγω κάποιου προβλήματος του συστήματος, η εταιρία χρονομέτρησης δεν μπόρεσε να μας δώσει τα αποτελέσματα μετά τη λήξη των αγώνων, με συνέπεια να μην μπορούμε να κάνουμε καμμία απονομή. Αυτό ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τα χρονικά της διοργάνωσης, που επί ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια έβγαζε τα αποτελέσματα άμεσα, λεπτομερώς, χωρίς κανένα λάθος, με χειρόγραφο τρόπο. Σαν Οργανωτική Επιτροπή οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους δρομείς και να τους ευχαριστήσουμε όλους για την κατανόηση που έδειξαν, χωρίς ούτε ένας να διαμαρτυρηθεί. Αντίθετα δήλωσαν ότι έλαβαν μέρος σε ένα αγώνα που ήταν άψογα οργανωμένος και ότι η δική τους επιθυμία ήταν να τιμήσουν τους εκτελεσμένους του Μπλόκου Καλογρέζας και όχι το κύπελλο και το μετάλλιο. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και ο τόπος των απονομών.

Όλοι οι δρομείς έλαβαν κατά τον τερματισμό τους το αναμνηστικό δίπλωμα των αγώνων και τα αναψυκτικά της διοργάνωσης: το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ, το ισοτονικό ποτό POWERADE και το φυσικό χυμό Amita προσφορά της Coca Cola Τρία Έψιλον, η οποία πρόσφερε τα αντίστοιχα αναψυκτικά και στους αγώνες σωματείων ΣΕΓΑΣ της 19.3.2016.

Αναφέρουμε τους συλλόγους που πρόσφεραν εθελοντικά υπηρεσίες καθώς και τους μεμονωμένους εθελοντές, σαν μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης: Σύλλογος Ινεπολιτών – Κασταμονιτών (η Γ.Γ. κ. Σπανοπούλου και άλλα τρία άτομα), Σύλλογος Μικρασιατών «Η Καππαδοκία» (η Πρόεδρος κ. Μπρόλιου και άλλα δύο άτομα), Διαδημοτική Πολιτιστική Ένωση με τον Πρόεδρό της κ. Δαρμογιάννη, Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας (Ωρολογάς, Στυλιανίδης, Πορτελάνου, Μπράνης, Χομπάς, Χομπά, Χριστοδούλου, Παναγιώτου), Ρουμελιώτικη Εστία (με τον Πρόεδρό της κ. Βελλιανίτη και ένα ακόμη άτομο), Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού (κκ. Παπαδημητρίου, Βωβός και άλλα δύο άτομα), 1ο Σύστημα Προσκόπων με την αρχηγό κ. Τζιγιέρα και πέντε προσκόπους, Πολίτες για την Προστασία του Περιβάλλοντος (η Πρόεδρος κ. Τζαμαλούκα και ο κ. Τσίτος), Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές (με τον Πρόεδρο κ. Ουσταμπασίδη), Ένωση Συλλόγων Γονέων (2 μέλη και ο πρόεδρό της κ. Σταθόπουλος), Καπέτης Μάκης, Φτούλης Δημήτρης, Γεωργαντζή Δέσποινα, Γεωργιάδου Φούλβια, Γεωργιάδης Αρμάντο, Γεωργούδης Δημήτρης, Εμμανουηλίδου Γιώτα, Κουφάκου Σέβη, Κρέτσης Κώστας, Παπαδόπουλος Πρόδρομος, Πηλιχού Κική,  Χάρης και Μαριάννα Σαλμά, Φιλτισάκος Γιάννης, Κουφάκος Χάρης, Χαντζίκος Λάμπρος, Βασιλάκης Γιώργος, Γραμμένος Γ., Θεοδωρογιάννης Τάσος,

Και φυσικά ο Ο.Π.Α.Ν. με το επιτελείο των γυμναστών του και η ΑΝΑΤΟΛΗ με τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος κ. Γκότσης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Αμανατίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσομπάνογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Καρυπίδης, κ. Εξαδάκτυλος, τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΝ κ. Τσάμπος, κ. Κριωνάς, κ. Σιδηρόπουλος.

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στα site: www.opandni.gr  και  www.ags-anatoli.gr.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.