Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζονται με αυξημένο ενδιαφέρον ,  οι εγγραφές για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» και αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει ήδη τις εκατό.

Με δεδομένο ότι υπάρχει το όριο των 150 συμμετοχών για φέτος , για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών  , σας ενημερώνουμε για την πορεία των εγγραφών , έτσι ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες όσων ενδιαφέρονται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, η οποία ευελπιστεί να γίνει θεσμός για τη Δυτική Φθιώτιδα.

Επίσης, σας ενημερώνουμε , με δυο λόγια, για το βιογραφικό του Μεγάλου Ευεργέτη Αθανάσιου Ακρίδα, του οποίου το όνομα φέρει ο Ημιμαραθώνιος Σπερχειού.

Με εκτίμηση

Άθλος Ρούμελης

Ημιμαραθώνιος Σπερχειού Αθανάσιος Ακρίδας

ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΚΡΙΔΑΣ !!!!

Λίγα λόγια..

Για όσους δεν ξέρουν γιατί ονομάσαμε τον ημιμαραθώνιο « Αθανάσιος Ακρίδας » παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό για τη ζωή και το έργο του ευεργέτη της Σπερχειάδας.

Ο Αθανάσιος Ακρίδας γεννήθηκε το 1924 στην Σπερχειάδα, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια .

Σε ηλικία 20 ετών έφυγε στην Αθήνα, όπου άρχισε να εργάζεται στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας. Το 1960 ίδρυσε τήν πρώτη του βιοτεχνία.

Το 1970, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Γιώργο ίδρυσε ένα νέο σύγχρονο ἐργοστάσιο παραγωγής και ἐπεξεργασίας υφασμάτων στο ύψος της Μεταμορφώσεως στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με την επωνυμία, «Α.Ε. Αφοί Δ. Ακρίδα Κλωστοϋφαντουργία – Κλωστήρια», το οποίο υπάρχει και σήμερα.

Το 1978 ίδρυσε νέα ανάλογη βιομηχανική Μονάδα στην ιδιαίτερη του πατρίδα, την Σπερχειάδα, με την οποία πρόσφερε εργασία σε εκατοντάδες συμπολίτες του.

Όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργίας ήταν πλάι του ακούραστη συνοδοιπόρος η σύζυγός του κ. Μαίρη Ακρίδα.

Μεγάλο είναι και το φιλανθρωπικό του έργο στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Με δαπάνες του χτίστηκαν το Συνεδριακό Κέντρο της πόλης , το νέο Δημαρχείο, καθώς και το Γηροκομείο Σπερχειάδος.

Ίδρυσε επίσης το «Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας», ενώ διετέλεσε και για μία 7ετία Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σπερχειάδος, με αξιόλογη δράση.

Ανάπλασε την πλατεία «Ἐθνικής Συμφιλίωσης» και πολλούς κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Στήριξε ηθικά και οικονομικά Συλλόγους και φορείς του Δήμου Σπερχειάδος, τα δε γραφεία του Συλλόγου Σπερχειαδιτών της Αθήνας, επί της οδού Καποδιστρίου 42, είναι δωρεά της εταιρείας «Αφοί Δ. Ακρίδα Α.Ε.» στον Σύλλογο Σπερχειαδιτών. Χρηματοδότησε εκκλησιαστικά ιδρύματα, και βοήθησε οικονομικά στην εικονογράφηση Ιερών Ναών.

Σε αναγνώριση της προσφοράς του, το 2001, το Δημοτικά Συμβούλιο Σπερχειάδος με την υπ’ αριθμ. 212 ομόφωνη απόφασή του ανακήρυξε τον Αθανάσιο Ακρίδα «Μέγα Ευεργέτη του Δήμου», του απένειμε ειδική τιμητική πλακέτα και ονόμασε την πλατεία μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής «πλατεία Αθανασίου Δ. Ακρίδα».

http://athlosroumelis.com/

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.