Με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 δρομέων και παιδιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 στη Νίκαια ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου “Γρηγόρης Λαμπράκης”.
Δρομείς από όλο το λεκανοπέδιο, κάτοικοι των γύρω περιοχών, γονείς με τα παιδιά τους, δάσκαλοι με τους μαθητές τους αλλά και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής έτρεξαν όλοι μαζί σε αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων και 1000 μέτρων για παιδιά.
Η διοργάνωση που προετοιμάστηκε με μεράκι και ανιδιοτέλεια από τα μέλη του Σ.ΔΡΟ.ΚΟ.ΝΙ.ΚΕΡ (Συλλόγου Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου), των Επιτροπών Ειρήνης Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και άλλων συνεργαζόμενων κρίθηκε επιτυχημένη από συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους. Οι διοργανωτές κατάφεραν να οργανώσουν έναν αγώνα δωρεάν και προσβάσιμο για όλους, ασφαλή, σε ατμόσφαιρα ζεστή και δυναμική.
Το μήνυμα του αγώνα ήταν ηχηρό. Η κληρονομιά του Αγωνιστή της Ειρήνης, Γιατρού και Αθλητή “Γρηγόρη Λαμπράκη” είναι μαζί μας. Τρέξαμε για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή που εξωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα.
Τρέξαμε για μια Ελλάδα δημοκρατική και ειρηνική και για έναν Αθλητισμό Λαϊκό και Μαζικό, όχι εμπορευματοποιημένο.
Στον Αγώνα παραβρέθηκε και χαιρέτισε πολυμελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της και Βουλευτή κ.Τάσσο Σταύρο, την Γραμματέα κα Ελπίδα Παντελάκη, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και πρώην Δήμαρχος Νίκαιας κα Βέρα Νικολαϊδου και το μέλος της Επιτροπής και πρώην Δήμαρχος Νίκαιας, κ. Στέλιος Μπενετάτος. Τίμησε την μνήμη του Γρ. Λαμπράκη με την παρουσία της η αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρούπα, ενώ την εκκίνηση σήμανε το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Κορυδαλλού και γιός του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γιώργος Λαμπράκης.
Οι Διοργανωτές ευχαριστούν την Τροχαία Κορυδαλλού και τον ΟΑΣΑ για την συνεργασία, την Ομάδα Διασωστών και την Ομάδα Μοτοσυκλετιστών για την συμβολή τους καθώς και τον “Άρη Νίκαιας”, τον “Σπύρο Λούη” και τον “Απόλλωνα Δυτικής Αττικής” για την ομαδική και δυναμική συμμετοχή τους.
Η επιτυχία του 2ου Αγώνα και η θέρμη με την οποία αγκαλιάζεται αυτή η πρωτοβουλία από την τοπική κοινωνία μας ωθούν από τώρα να καλέσουμε σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου “Γρηγόρης Λαμπράκης” που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2016.
Για την καλύτερη ακόμα οργάνωση του 3ου Αγώνα, ο ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα εντός του Νοέμβρη σε όλους τους φίλους, τους αθλητικούς συλλόγους και τους φιλικούς φορείς που θέλουν να μεταφέρουν την γνώμη τους, ιδέες, προτάσεις και να δηλώσουν την διάθεση τους για την συμβολή στην ακόμα καλύτερη οργάνωση του επόμενου αγώνα. Για την συγκεκριμένη ημερομηνία και τον χώρο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα, ο ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους δρομείς και περιπατητές, όσους αγαπούν τον αθλητισμό και οραματίζονται όπως και εμείς έναν αθλητισμό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα να εγγραφούν ως μέλη και να δυναμώσουν με την ενεργή δράση τους τον ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ.
Οι δρομείς που τερμάτισαν στις τρείς πρώτες θέσεις των κατηγοριών είναι:
Νικητές των 10 χλμ.
Άνδρες
1. 023 – ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 0:35:01
2. 026 – ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ 0:35:12
3. 084 – ΠΑΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0:35:44
Γυναίκες
1. 015 – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΝΗ 0:44:02
2. 152 – ΔΗΜΟΥ ΕΛΙΖΑ 0:47:45
3. 008 – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ 0:49:26
Νικητές των 5 χλμ
Ανδρες
1. 381 – ΠΑΓΟΥΝΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 0:18:10
2.331 – ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 0:19:11
3. 387 – ΚΑΦΩΡΟΣ ΑΛΚΗΣ 0:19:30
Γυναίκες
1. 332 – ΓΑΤΖΟΥΔΗ ΠΟΠΗ 0:22:30
2. 185 – ΓΚΛΟΒΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 0:25:20
3. 333 – ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΝΕΦΕΛΗ 0:25:50

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.