«Φειδιππίδειος δρόμος 2015

Αθήνα – Σπάρτη»

4 έως 6 Σεπτεμβρίου

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ

H «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής στα πλαίσια του 1ου Φειδιππίδειου Δρόμου 2015, συγκεντρώνουν αθλητικά παπούτσια προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση.

Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό που έχει την αφετηρία της και εφαρμόστηκε για δυο συνεχή έτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες ζεύγη αθλητικών παπουτσιών. Η σύλληψη της ιδέας σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση. Σχεδόν σε όλους τους μεγάλους μαραθωνίους του εξωτερικού εφαρμόζονται αντίστοιχα προγράμματα με περιβαλλοντικό και κοινωνικό σκοπό. Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στο οποίο εντάσσεται και η δράση “Άστα να τρέξουν ξανά” και διοργανώνουν από κοινού ο ΣΕΓΑΣ και η Ινστιτούτο Ομάδα για τον κόσμο έχει λάβει διεθνή αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο επεκτείνει τη δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» σε συνεργασία της με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής, στα πλαίσια του 2ου Φειδιππίδειου Δρόμου 2015 που θα διεξαχθεί από 4 έως 6 Σεπτέμβρη καλύπτοντας την απόσταση Αθήνα – Σπάρτη, 245 χλμ.

Ο Φειδιππίδειος Δρόμος διεξάγεται κάθε πρώτη Παρασκευή του Σεπτέμβρη, με όριο τερματισμού στη Σπάρτη, (άγαλμα Λεωνίδα) τις 40 ώρες. Η εκκίνηση δίδεται από τον χώρο μπροστά από την αρχαία Αγορά των Αθηνών, όπου βρισκόταν και ο χώρος των Ημεροδρόμων της αρχαίας Αθήνας και στο χώρο του Θησείου.  Ο τερματισμός γίνεται μπροστά από το Στάδιο της Σπάρτης, στο Περικαλλές άγαλμα του Λεωνίδα (αιώνιο σύμβολο ηρωισμού, αυτοθυσίας, πατριωτισμού). Σκοπός του αγώνα είναι ο κάθε συμμετέχων – συμμετέχουσα Ημεροδρόμος να βιώσει την υπερβατική εμπειρία στην πορεία του αρχαίου Ημεροδρόμου και να φθάσει στην Σπάρτη.

Οι συμμετέχοντες προάγοντας και υπηρετώντας τα υψηλότερα ιδανικά της ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΜΙΛΛΑΣ και του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, θα δώσουν ένα ακόμα αγώνα αυτό για την προστασία του περιβάλλοντος και την αλληλεγγύη, μένοντας πιστοί στις αξίες που προάσπισε ο αρχαίος προπάτορας Ημεροδρόμος, ο Φειδιππίδης, στην ηρωική του πορεία το 490 π.Χ.

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» θα είναι παρόν στην αφετηρία και στο τερματισμό του αγώνα στηρίζοντας την μεγάλη αθλητική διοργάνωση συγκεντρώνοντας ζεύγη αθλητικών παπουτσιών τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους. Τα ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Αν θέλετε να στηρίξετε το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν Ξανά» φέρτε τα παπούτσια σας στην ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, χώρος της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών στις 4 Σεπτέμβρη ώρα   12:00 – 14:00 και στο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη στις 5 Σεπτέμβρη ώρα 17:00 – 22:00.

 

 

ή επικοινωνήστε με την:

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

www.teamfortheworld.blogspot.com

info@teamfortheworld.org

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.