Με μεγάλη επιτυχία, αλλά και με μεγάλη αποχή σημαδεύτηκε το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά και συνάμα με μεγάλη αποχή, που έφτασε το 33%!!!, σημαδεύτηκε ο φετινός αγώνας υπεραπόστασης 70χλμ. ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας .

Από τους 250 αρχικούς δηλωθέντες, 165 δρομείς στάθηκαν στην εκκίνηση το Σάββατο 18/7/2015, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Πέτρου Τατούλη.

Οι δεκάδες δρομείς άρχισαν να κατακλύζουν την όμορφη αυτή γωνιά του Πάρνωνα, από την προηγούμενη μέρα, δίνοντας στον Άγιο Πέτρο, τον τρεξιματικό τόνο που επιβαλλόταν. Μάλιστα η παρουσία του γνωστού διοργανωτή του αγώνα υπεραπόστασης Ευχίδειος Άθλος, κου Παναγιώτη Αντωνόπουλου, έδωσε στο χωριό από νωρίς μία άλλη οπτική γωνιά των πραγμάτων.

Ο αγώνας ξεκίνησε λοιπόν, με 165 δρομείς, οι οποίοι με το χτύπημα της καμπάνας του  Άγιου Πέτρου στις 10.00 ακριβώς το πρωί, έδωσε το έναυσμα, να ξεχυθούν οι δεκάδες δρομείς, στις όμορφες γωνιές του Πάρνωνα.

Από την αρχή στον αγώνα, ξεχώρισε ο Βέλγος δρομέας Wouter Decock, γνωστός για τις σπουδαίες του επιδόσεις, σε αγώνες των 100χλμ. Κατά πόδας τον ακολουθούσε για αρκετή ώρα ο Βλάσσης Καραβασίλης, ο οποίος όμως μετά τις Καρυές, δεν άντεξε το συνεχόμενο κυνήγι του Βέλγου, αλλά και την ζέστη που επικρατούσε, οπότε εγκατέλειψε. Ο Βέλγος έφτασε στον Άγιο Πέτρο, σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες – σε 4ωρ.59΄34’’, με δεύτερο τον γνωστό δρομέα βουνών τον Νίκο τον Πετρόπουλο ο οποίος έκανε 5 ωρ.και 31’. 3ος πλασαρίστηκε ο γνωστός Σπαρταθλητής Γιώργος Βλάχος, και την εξάδα των ανδρών συμπλήρωσαν οι Γιάννης Δημόπουλος, Ευάγγελος Μπάκας και Κώστας Κοζανίτης.

Στις γυναίκες έπειτα από πολύ μεγάλη μάχη και συνεχόμενες εναλλαγές στην 1η θέση, τερμάτισαν μαζί οι 2 μεγάλες Ελληνίδες κυρίες των υπεραποστάσεων – η Αμαλία Ματθαίου και η Άντζελα Τερζή. 3η τερμάτισε η Μάτα Κλησάρη, ενώ στην 4η – 5η & 6η θέση, πλασαρίστηκαν η Ζήνια Σανούδου, η Παναγιώτα Δόγκα και η Σταυρούλα Μπάκα. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η κα Ζήνια Σανούδου, δοκίμασε για πρώτη φορά να τρέξει σε αγώνα υπεραπόστασης και τα κατάφερε μια χαρά.

Ο καιρός δεν ήταν φέτος, ο εξαιρετικά φιλικός της προηγούμενης χρονιάς, μιας και παρόλο που επικρατούσε ένα σχετικό αεράκι και δροσιά, η συνεχόμενη ηλιοφάνεια, δυσκόλεψε αρκετά κάποιους από τους δρομείς, ειδικά από την μέση και πίσω. Η εν λόγω εξέλιξη μας έβαλε σε σκέψεις, ως προς την ώρα εκκίνησης του αγώνα, οπότε η σκέψη μας είναι για του χρόνου, να ξεκινήσει νωρίτερα ο αγώνας, τουλάχιστον ένα δίωρο, προκειμένου να αποφευχθεί όσο γίνεται η μεσημεριανή ζέστη!

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες φορείς που εργάστηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, προκειμένου να οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αγώνα.

Πρωτίστως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη και την κόρη του υπεύθυνη της τουριστικής ανάπτυξης κα Εύη Τατούλη. Επίσης σπουδαία ήταν η αρωγή του Δημάρχου Βορ. Κυνουρίας κου Μαντά, και του αντιδημάρχου και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κου Δημήτρη Κατσή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα θέλαμε να απευθύνουμε στους παρακάτω συλλόγους – φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας εθελοντικά, και βρισκόντουσαν πάνω στην διαδρομή του αγώνα, διατηρώντας τα τραπεζάκια του ανεφοδιασμού και όχι μόνο:

-Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστάνιτσας

-Στον Σύλλογο Γυναικών Γκόριτσας

-Στην Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας

-Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαμβακούς

-Στον Αθλητικό Σύλλογο Καρυών ΄΄Ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ΄΄

-Στον Αθλητικό Σύλλογο Βούρβουρων

-Στο 3ο Κυνηγετικό Σώμα Άστρους

-Την κα Wendy Copage που κράτησε τον σταθμό στο 28,5χλμ.

Ενώ όλα τα ευχαριστώ του κόσμου με ένα πολύ μεγάλο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ανήκουν και φέτος στον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, για την πολύμηνη προετοιμασία του αγώνα, αλλά και την μεγάλη βοήθεια που πρόσφεραν κατά την διάρκεια του αγώνα. ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΟΡΕΑ, ΑΠΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!

Τέλος θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα πολύ πολύ μεγάλο ευχαριστώ και φέτος στους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Άγιου Πέτρου, για την εθελοντική τους βοήθεια, αλλά και την σπουδαία τους χορηγία σε τρόφιμα και για το πολύ όμορφο μπουφέ που έστησαν στην πλατεία του χωριού του Άγιου Πέτρου, προσφέροντας ένα όμορφο μπουφέ στους τερματίσαντες δρομείς και τους συνοδούς τους.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράστασή σας και φέτος στον αγώνα μας, να σας ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη για τα όποια λάθη και παραλείψεις είχαμε, απλά εδώ να σας σημειώσουμε ότι καταφέραμε και στήσαμε όλον αυτόν τον μηχανισμό, σε δύσκολες για την πατρίδα μας μέρες – σε μέρες αβεβαιότητας και μουδιάσματος. Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε και θεωρούμε ότι το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, να μην λείψει τίποτα μα τίποτα από την διοργάνωση, κάτι που και από μόνοι σας το αντιληφθήκατε.

Σας αναμένουμε λοιπόν στο ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ 2016, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την 16η Ιουλίου 2016. Εδώ σας σημειώνουμε ότι είναι πιθανή και άλλη μία δρομική έκπληξη για εκείνη την ημέρα, που την σκεπτόμαστε σοβαρά και την εξετάζουμε!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Κατσής Δημήτρης

Γραμματέας: Πανταζή Κατερίνα

Εκπρόσωπος Επαγγελματιών Άγιου Πέτρου: Μαίρη Μούγιου

Αλυτάρχης Αγώνα: Παύλος Γορανίτης

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.