Παρά τα δύσκολα μηνύματα των καιρών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουλίου ο 5ος αγώνας δρόμου Δυτικής Μάνης 5 & 10 κμ και ο 2ος κολυμβητικός αγώνας 1 και 2κμ, με διοργανωτές τον Δήμο Δυτικής Μάνης ,τους Μaniacs ,το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τους τοπικούς επαγγελματίες και καταλληματίες της περιοχής.

Βρεθήκαμε στην μεσσηνιακή Μάνη στη γραφική και τουριστική Στούπα για να συμμετάσχουμε μικροί και μεγάλοι στους αγώνες της περιοχής που είναι πλέον θεσμός και αποτελούν γιορτή για τον αθλητισμό και κάθε χρόνο προσελκύουν εκατοντάδες δρομείς και επισκέπτες .

Ο κόσμος αρκετός για να απολαύσει έναν αγώνα, που ξεκίνησε από την κεντρική παραλία, πηγαίνοντας προς το γραφικό Άγιο Νικόλαο, μέσα από το ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα δύο χωριά, περνώντας ανάμεσα σε ελαιώνες, καθαρούς και περιποιημένους, που τους κοσμούν ένα σωρό αγριολούλουδα και έχοντας από την μία πλευρά τη θάλασσα και από την άλλη τον Ταΰγετο, που ήταν ακόμα χιονισμένος στις ψηλότερες κορυφές του.

Μόνο φύση….!!!  Μια εικόνα μαγευτική, για την οποία αξίζει να πηγαίνεις στη Μάνη, να κάνεις αυτό τον αγώνα και τερματίζοντας να βουτάς και να δροσίζεσαι  στα καταγάλανα νερά σε μία από τις τρεις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει.

Ανάμεσα τους η φημισμένη παραλία της Καλογριάς που υπήρξε και ο τόπος όπου έζησαν και γνωρίστηκαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπά και που εμπνεύστηκε και έγραψε ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας το αριστούργημα «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

στουπα1

Στα 10κμ 1ος τερμάτισες ο Τανούς Αμντάλα, 2ος ο Ηλίας Νικολόπουλος και 3ος ο Νικόδημος Νικολακέας ενώ στις γυναίκες 1η  τερμάτισε η Βασιλική Μπάκα, 2η η Ελίζα Σαραντέα και 3η η Καλλιόπη Μανντζουνέα.

Το σύλλογό μας εκπροσώπησε στα 10Κμ ο Γιώργος Πασχάλης (45ος στους 145 με 00:50:07)

Στα 5κμ 1ος  τερμάτισε ο Μητρογιαννόπουλος Κώστας, 2ος ο Αγγελόπουλος Γιάννης και 3ος
ο Πονηρέας Νίκος. Στις γυναίκες 1η  τερμάτισε η Καπιτσινού Βαλασία, 2η η Φιφλή Θεοδώρα και 3η η Αθανασοπούλου Μαρία.

Σημαντικές ήταν οι συμμετοχές στον 2° κολυμβητικό αγώνα 1 και 2 χιλιομέτρων, ενώ πολλοί μικροί δρομείς αγωνίστηκαν στους παιδικούς αγώνες του ενός και δύο χιλιομέτρων.

Αξιοσημείωτο του αγώνα η καλοστημένη διοργάνωση με τους πάρα πολλούς εθελοντές, που βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε να παρασχεθεί η καλύτερη υποστήριξη στους αθλητές που συμμετείχαν.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.