Με συμμετοχή-ρεκόρ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, ο 31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου, με τον οποίο άνοιξαν οι  εκδηλώσεις Μνήμης για την 71η επέτειο της σφαγής των 218 Διστομιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα την 10η Ιουνίου 1944. Ο Δρόμος Θυσίας της Μαρτυρικής Πόλης Διστόμου φέτος ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας δια  του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Στο ”Δρόμο Θυσίας” Διστόμου, που έχει γίνει πια θεσμός για τους δρομείς – αλλά και απλούς πολίτες- από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συμμετείχαν φέτος 424 άνδρες και γυναίκες απ’ όλο το ηλικιακό φάσμα. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή περίπου 10 δρομέων που τρέχουν την μεγάλη διαδρομή των 11,2 χιλιομέτρων (Καρακόλιθος-Πάνω Πλατεία Διστόμου) από τον πρώτο αγώνα, εδώ και 31 χρόνια!

διστομο

Πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή, κυρίως μαθητών, στην μικρή διαδρομή (1,2 χιλ.) με αφετηρία το Λόφο του Μαυσωλείου, ενώ φέτος, για πρώτη φορά, πήραν μέρος και δεκάδες δρομείς στρατιωτικοί – αξιωματικοί και υπαξιωματικοί – αλλά και μαθητές  Στρατιωτικών Σχολών. Η δε Ολυμπιονίκης σμηναγός  Κατερίνα Θάνου, που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ, συνομίλησε με μαθητές-δρομείς για την σημασία του αθλητισμού ενώ υπέγραψε εκατοντάδες ”αυτόγραφα” σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Ι. Γεωργακός ευχαρίστησε  τους  δρομείς που πήραν μέρος στις δύο διαδρομές του 31ου Δρόμου Θυσίας της Μαρτυρικής Πόλης της Βοιωτίας και επεσήμανε την σημασία της πρωτοβουλίας του ΥΠΕΘΑ να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση.

Τα αποτελέσματα στην μεγάλη διαδρομή των 11,2 χιλ. έχουν ως εξής:

Στην κατηγορία των Ανδρών:

1) Ευάγγελος Μαλιόγλου ( ανεξάρτητος δρομέας)

2) Κωνσταντίνος Στρωτός (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων)

3) Παναγιώτης Σπαθούλας ( Ελληνική Αστυνομία)

Στην κατηγορία Γυναικών:

1) Σπυριδούλα Σούμα ( Συλ. Δρομέων Υγείας Πειραιά)

2) Ελευθερία Γερδούκη ( Συλ. Δρομέων Αθήνας)

3) Αναστασία Ντεβετζή (Συλ.Δρομέων Υγείας Αθήνας)

Το σύλλογό μας εκπροσώπησαν οι: Δημητρόπουλος Μιχάλης, Πασχάλης Γιώργος, Δήμου Στράτος.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους αγώνες, όπου τεχνική στήριξη παρείχαν  στελέχη του ΑΣΕΑΔ και της ΑΨΛ ”Μεδεών” και εθελοντές μέλη φορέων της Μαρτυρικής Πόλης Διστόμου, παρακολούθησαν  χειροκρωτόντας τους συμμετέχοντες, πάρα πολλοί κάτοικοι αλλά και επισκέπτες-προσκυνητές του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού.

Δείτε φωτος.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.