Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015, θα διεξαχθεί στην Μύκονο ο 1ος διεθνής Ημιμαραθώνιος, καθώς και οι αγώνες δρόμου 10 και 3 χιλιομέτρων. Την διοργάνωση των αθλητικών εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Wellstay, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και την υποστήριξη του Αλητικού Ομίλου Μυκόνου, ενώ και τα τρία αγωνίσματα θα γίνουν με την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου Μυκόνου και του ΕΟΤ. 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 

Hμερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους»

Ώρα εκκίνησης: 9:00 π.μ.

Απόσταση διαδρομής: 21,097 km.
Διαδρομή αγώνα: Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους». Οι δρομείς θα διανύσουν τον παλιό περιφερειακό της Χώρας, με κατεύθυνση τον Ορνό. Θα συνεχίσουν στο νέο περιφερειακό του νησιού με κατεύθυνση την Ανω Μερά, όπου θα γίνει αναστροφή, με τελικό προορισμό την Χώρα. Οι δρομείς θα περάσουν από Πετεινάρο, Δροσοπεζούλα, Μύλο του Κόκκινου, για να συναντήσουν και πάλι τον παλιό περιφερειακό και να τερματίσουν στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους».

Η μέση κλίση διαδρομής είναι 3,8%, με συνολική ανάβαση 420 μέτρων.

Για τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου δρόμου, θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί της διεθνούς ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και θα χρησιμοποιηθούν επίσημοι κριτές του Στίβου. Η διαδρομή θα μετρηθεί με όργανο (Jones counter device) εγκεκριμένο από την AIMS ( Association of International Marathons and Road Races ) με επίσημο μετρητή.

Σταθμοί υποστήριξης: Οι δρομείς θα μπορούν να ενυδατώνονται με εμφιαλωμένο νερό, σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, μέσω των σταθμών υποστήριξης  που θα υπάρχουν ανά 2.5 χιλιόμετρα (2.5, 7.5. 12,5 και 17.5 χλμ), ενώ σταθμοί με ενεργειακά διαλύματα και gel θα υπάρχουν κάθε 5 χιλιόμετρα (5, 10 και 15 χλμ) και φυσικά στον τερματισμό.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Στον τερματισμό, ο χρόνος κάθε δρομέα,  θα είναι ευδιάκριτος στην οθόνη ψηφιακού χρονομέτρου. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά (RFID) με μικροτσίπ (Dag Timing System). Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι δυνατή η δημοσίευση των επισήμων αποτελεσμάτων, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.

Συμμετοχές: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  αθλητές εγγεγραμμένοι σε αθλητικούς συλλόγους αλλά και ανεξάρτητοι αθλούμενοι. Οι αγωνιζόμενοι στο Ημιμαραθώνιο δρόμο πρέπει να είναι γεννημένοι το 1997 ή και νωρίτερα (≥18 ετών).

Χρονικό όριο αγώνα: Για την ολοκλήρωση της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, τίθεται  χρονικός περιορισμός 3 ωρών και 30 λεπτών. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας στο νησί της Μυκόνου.

Βραβεύσεις – Έπαθλα: Βραβεύσεις θα γίνουν στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης (άνδρες και γυναίκες). Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν στον μικρότερο, αλλά και τον μεγαλύτερο – σε ηλικία – δρομέα, καθώς και στον σύλλογο με τις περισσότερες συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο. Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς που θα τερματίσουν στον Ημιμαραθώνιο, θα παραλάβουν για την συμμετοχή τους στο αγώνισμα, μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα και τεχνικό t-shirt. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο, θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 10 χλμ, για όσους δρομείς και αθλούμενους είναι προετοιμασμένοι για προσπάθεια μικρότερης διάρκειας. Η εκκίνηση θα δοθεί επίσης από την πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους», την ίδια ώρα με αυτήν του Ημιμαραθωνίου (09:00 π.μ.), με το ίδιο σημείο τερματισμού. Η διαδρομή θα είναι κοινή με τον Ημιμαραθώνιο, μέχρι του σημείου αναστροφής της, που θα είναι περίπου 3 χλμ πριν την Άνω Μερά. (μέση κλίση διαδρομής 4%, συνολική ανάβαση 250 μ.)

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν τον αγώνα, θα δοθεί μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα και t-shirt. Οι αγωνιζόμενοι στο δρόμο των 10 χλμ, πρέπει να είναι γεννημένοι το 2003 ή νωρίτερα (≥12 ετών). Βραβεία θα δοθούν στους τρείς πρώτους της γενικής κατάταξης (σε άνδρες και γυναίκες). 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 3 χλμ

Στον δρόμο των 3 χλμ, καλούνται να πάρουν μέρος μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, αλλά και άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που θέλουν να χαρούν την συμμετοχή τους σε μια μαζική αθλητική δραστηριότητα, χωρίς ιδιαίτερη ένταση. Στον αγώνα των 3 χλμ, θα υπάρξουν 3 κατηγορίες βράβευσης: για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού & Γυμνασίου, καθώς και για άνδρες και γυναίκες, πάνω από 15 ετών, ενώ θα βραβευτούν και οι τρείς πρώτοι κάθε κατηγορίας. Σε όσους τερματίσουν τον αγώνα των 3 χλμ, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και t-shirt.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή ανήλικων δρομέων, είναι η προσκόμιση της μαθητικής ταυτότητας και η συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα χρειαστεί η παρουσία του κηδεμόνα κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο και τα αγωνίσματα των 10 χλμ και 3 χλμ, λήγει την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015. Την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων (Κυριακή 11-10-2015) οι διοργανωτές δεν θα δεχθούν καμία δήλωση συμμετοχής.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 40 ευρώ ( αριθμός & ηλεκτρονική χρονομέτρηση, νερό, ισοτονικά ποτά, ιατρική φροντίδα, μετάλλιο, Τ-Shirt, πιστοποιητικό συμμετοχής, είσοδος στο pasta party).
  • 10 km: 30 ευρώ (αριθμός & ηλεκτρονική χρονομέτρηση, νερό, ισοτονικά ποτά, ιατρική φροντίδα, μετάλλιο, Τ-Shirt, πιστοποιητικό συμμετοχής, είσοδος στο pasta party).
  • 3 km: 10 ευρώ (αριθμός & ηλεκτρονική χρονομέτρηση, νερό και ισοτονικά ποτά, ιατρική φροντίδα, μετάλλιο, T-Shirt).

Το αντίτιμο ισχύει για δρομείς που έχουν ξένο διαβατήριο (όχι ελληνικό).

 

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

  • ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 20 ευρώ ( αριθμός & ηλεκτρονική χρονομέτρηση, νερό και ισοτονικά ποτά, ιατρική φροντίδα, μετάλλιο, Τ-Shirt, πιστοποιητικό συμμετοχής).
  • 10 km: 15 ευρώ (αριθμός & ηλεκτρονική χρονομέτρηση, νερό και ισοτονικά ποτά, ιατρική φροντίδα μετάλλιο, Τ-Shirt, πιστοποιητικό συμμετοχής ).
  • 3 km: 10 ευρώ (αριθμός & ηλεκτρονική χρονομέτρηση, νερό και ισοτονικά ποτά, ιατρική φροντίδα, μετάλλιο, T-Shirt).

Το αντίτιμο ισχύει για δρομείς που έχουν ελληνικό διαβατήριο.

 Πρόσκληση για την είσοδο στο pasta party που θα γίνει την παραμονή των αγώνων (10/10/15), μπορούν να προμηθευτούν οι δρομείς και οι συνοδοί τους, είτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, είτε από την γραμματεία της Οργανωτικής επιτροπής στην Μύκονο (15 ευρώ το άτομο).

 Για εγγραφές που θα γίνουν στο διάστημα από 01/10/15 μέχρι 09/10/15, το αντίτιμο θα είναι προσαυξημένο 5 ευρώ για κάθε αγώνισμα

 

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.