H Iερά Μητρόπολις Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού  και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλλογο Δρομέων Πιερίας <<ΖΕΥΣ>> διοργανώνoυν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 9.700μ με την επωνυμία <<Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου>>.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00.

Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα.

Η αποστολή των δηλώσεων (βλ. παρακάτω φόρμα) θα γίνεται μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 12μμ. Ο σύλλογος θα ανοίξει τα γραφεία του (Ρούπελ και Διγενή Ακρίτα, Κατερίνη) την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 από τις 14.30 έως τις 18.00 για να δίνει σε αθλητές που κατάγονται από την περιοχή της Πιερίας και μέλη του συλλόγου τα νούμερα τους. Οι υπόλοιποι θα τα παραλαμβάνουν από την γραμματεία η οποία θα λειτουργεί μόνον στο σημείο τερματισμού  – Αρχαία Πύδνα- από τις 14.30 έως μέχρι τις 17.30. Αφού παραλάβουν  τους αριθμούς τους, θα επιβιβάζονται σε λεωφορεία του Δήμου για να τους μεταφέρει στο σημείο εκκίνησης. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 16.30.

Στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει χώρος για να παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας καθώς και χώρος στον οποίο θα φυλάσσονται τα πράγματα σας.

Οι διοργανωτές καλούν τους πάντες ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να τρέξουν ή να περπατήσουν τη διαδρομή..
Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή σε άσφαλτο, που περνά μέσα από τα δύο χωριά Μεθώνης και Μακρυγυάλου. Έχει ανηφόρες – κατηφόρες  και θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Η διαδρομή  θα επιτηρείται από την Τροχαία Περιφέρειας.

Σταθμός υδροδοσίας θα υπάρξει στο 5ο χλμ.

Σε όλους τους τερματίζοντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.

Οι βραβεύσεις θα γίνουν στις 20.30 στο χώρο του τερματισμού και ανεξάρτητα από το αν είναι ακόμη σε εξέλιξη ο αγώνας.

Θα βραβευθούν  οι τρεις πρώτοι και πρώτες της γενικής κατάταξης αλλά και οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες. Eπίσης η διοργάνωση  θα βραβεύσει ειδικές περιπτώσεις συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν ηλεκτρονικά.

 Καθώς η διοργάνωση έχει προβλέψει το κόστος για κάθε αθλητή, θα παρακαλούσαμε όσοι αθλητές ακυρώνουν να ενημερώνουν τους διοργανωτές για να βγαίνουν από τις λίστες. Δεν θα δεχθεί δρομείς κάτω των 18 ετών και αθλητές οι οποίοι δηλώνουν πέραν της προθεσμίας υποβολής.

Το Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχει κάλυψη του αγώνα με τη δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση στον τερματισμό και σε τακτά χιλιομετρικά σημεία θα υπάρχουν διασώστες έτοιμοι να παρέχουν κάθε βοήθεια αν χρειαστεί. Γιατρός επίσης θα παρακολουθεί την εξέλιξη του αγώνα. Στην διάθεση της διοργάνωσης θα υπάρχει ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα

https://docs.google.com/forms/d/1qCqx_vrocKkUb59ekmUMj3GHq-wKBSSGkh5gkfDPq_s/viewform

Στο τερματισμό θα υπάρχει πλούσιος μπουφές, προσφορά των  συλλόγων και των κατοίκων Μακρυγυάλου.

Για την συμμετοχή σας στον αγώνα, δεν απαιτείται χρηματικό αντίτιμο.

Πληροφορίες:  Χρήστος Μυστρίδης, κιν. 6948180760

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Πορεία Αποστόλου Παύλου

Ο Χριστιανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης ανάγεται στην Αποστολική εποχή. Όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, ο Απόστολος των Εθνών, κατά την 2η περιοδεία του, πέρασε από την Πιερία. Σε απόσταση 26-30 χιλιομέτρων βόρεια της Κατερίνης, σώζονται τα μνημεία διελεύσεως της πορείας του Αποστόλου Παύλου. Ευρισκόμενος στην Βέροια και καταδιωκόμενος από τους Ιουδαίους, έφτασε πεζός μέχρι τις ακτές της Πιερία. Κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στον Κολινδρό, διήλθε από τη Μεθώνη και κατέληξε στο αρχαίο λιμάνι της Πύδνας, όπου επιβιβάστηκε σε εμπορικό πλοίο, με τελικό προορισμό την Αθήνα. Ο Απόστολος Παύλος έθεσε τις βάσεις της Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Χριστιανισμός έκτοτε αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε, όπως μαρτυρούν τα παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής.

The route of Apostle Paul

Christianity in the wide region of Katerini goes back to the apostolic period. As we are informed by the ‘’Acts of Apostles’’, during his second trip, he passed through Pieria. At about 26 to 30 kilometres north of Katerini, there are well maintained monuments which are proof of the path taken by Paul the Apostle. Situated in Veria and persecuted by Jews, he left and arrived on foot to the shores of Pieria. He preached the Gospel of Christ in Kolindros, passed through Methoni and came to the ancient port of Pydna, where he boarded on a cargo ship, destined for Athens. In fact, Paul the Apostle laid the foundations of the Christian Church. Since then, Christianity has grown and expanded, as evidenced by the early Christian, Byzantine and post – Byzantine monuments in the region.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.