Ο Δήμος Αλοννήσου προκηρύσσει τον 10ο Φυσιολατρικό αγώνα δρόμου Αλοννήσου. Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει δρομείς και αθλούμενους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αλοννήσου, τρέχοντας ή περπατώντας στις διάφορες διαδρομές. Συνολικά θα διεξαχθούν τρεις αγώνες τρεξίματος αποστάσεων 30 χλμ., 10 χλμ. και 2 χλμ. ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαδρομή για περιπατητές. Όλες οι διαδρομές κινούνται σε ασφάλτινους δρόμους και χωμάτινα μονοπάτια.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 31 Μαϊου 2015
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού όλων των διαδρομών: Πατητήρι Αλοννήσου(Λιμάνι)
 Απόσταση  κύριου αγώνα:  30 χλμ. 
Ώρα εκκίνησης: 08:00 π.μ.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα 30 χλμ.: Εκκίνηση από το Πατητήρι της Αλοννήσου με κατεύθυνση βορειοανατολικά (προς Γέρακα) προς Χρυσή Μηλιά, Κοκκινόκαστρο και στη συνέχεια μέσω του κεντρικού οδικού άξονα του νησιού προς Στενή Βάλα, Ισιώματα και συνέχεια προς τη δυτική πλευρά ανεβαίνοντας μέχρι την Παλιά Αλόννησο  από όπου κατηφορίζει  προς την παραλία Μεγάλος Μουρτιάς και στη συνέχεια επιστροφή για τερματισμό στο σημείο εκκίνησης. 
Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κάθε 2,5 χλμ, και ισοτονικά κάθε 5 χλμ. και στον τερματισμό (νερό + ισοτονικά). 
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης ενώ θα υπάρξουν και βραβεύσεις στις ηλικιακές  κατηγορίες  έως και 39, 40-49 και 50+.Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

 

Απόσταση παράλληλου αγώνα: 10 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: 08:30 π.μ.
Περιγραφή διαδρομής αγώνα 10 χλμ.: Εκκίνηση από το λιμάνι στο Πατητήρι, ακολουθεί τον κεντρικό δρόμο βορειοανατολικά (προς Γέρακα) κάνοντας μια παράκαμψη προς την παραλία της Χρυσής Μηλιάς, όπου μέσα στο πευκοδάσος κατευθύνεται προς Κοκκινόκαστρο και επιστρέφει στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού και στη συνέχεια προς Βότση από όπου και καταλήγει στο Πατητήρι. 
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης . 
Απόσταση παράλληλου αγώνα για παιδιά: 2 χλμ. 
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας.  Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους και θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής. Στους αγώνες θα βραβευθούν τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια Δημοτικού και Γυμνασίου.
Ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.
Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση όλων των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον τερματισμό ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αφού επισημοποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.
Χρονικά όρια τερματισμού: 

 

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:      

Στον αγώνα θα υπάρξουν τα παρακάτω χρονικά όρια τερματισμού:Αγώνας 30 χλμ.: 6 ώρες

Αγώνας 10 χλμ.: 2 ώρες

 

Ο Φυσιολατρικός αγώνας δρόμου Αλοννήσου προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσετε τη μοναδικότητα της φύσης της Αλοννήσου σε μια καταπληκτική διαδρομή πεζοπορίας 15 χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην σελίδα της διοργάνωσης www.alonissoschallenge.gr

ΑΛΛΟΝΗΣΟΣ CHALLENGE ΑΦΙΣΑ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.