Αν έχεις να χάσεις λίγα κιλά, μπορεί να μη χρειάζεσαι μια κανονική δίαιτα, αλλά μερικές μικρές αλλαγές στο διαιτολόγιό σου.


Πιο πολλά όσπρια, λιγότερες πατάτες
Συνόδευσε το κρέας στο πιάτο σου με φασόλια αντί για πατάτες. Τα φασόλια βγαίνουν νικητές σε σχέση με τις πατάτες για τρεις λόγους: περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες κι αυτό σε κρατά χορτάτο για περισσότερο χρόνο. Περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη, που επίσης σε χορταίνει περισσότερο. Καταναλώνοντας υδατάνθρακες με υψηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, όπως οι πατάτες, προκαλείς απότομη αύξηση σακχάρου κι αυτό μακροχρόνια αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, υπέρτασης και και φυσικά παχυσαρκίας.

Φάε βρώμη
Αντί να τρως έτοιμα δημητριακά που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με λίγες φυτικές ίνες. Φτιάξε δικό σου ζεστό πρωινό: βράσε λίγη βρώμη, πρόσθεσε μερικά ξερά φρούτα ή λίγο μέλι. Η βρώμη είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Αυτός είναι ο ιδανικός συνδυασμός για το πρωινό σου, αφού σε χορταίνει και σε βοηθά να τρως λιγότερο σε όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Διάλεξε κρέας από ζώα που έχουν τραφεί με χόρτα
Τα ζώα που τρέφονται με χόρτα έχουν λιγότερο λίπος. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι περιέχουν περισσότερο συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, το οποίο έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει το κοιλιακό λίπος, ενώ συγχρόνως αυξάνει τη μυϊκή μάζα. Επιπλέον αυτό το κρέας έχει καλύτερη αναλογία των ω-3 λιπαρών οξέων προς ω-6 λιπαρών οξέων. Η μεγάλη ποσότητα ω-6 λιπαρών οξέων στη διατροφή σου μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές στον οργανισμό σου.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.