Θεσσαλονίκη, 17 Μαρτίου 2015

40% ΑΥΞΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ 10ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»! 1.500 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου ενόψει του επετειακού 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων παρουσίασε αύξηση 40% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Οι Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς υγείας που έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση στη μεγάλη γιορτή της 5ης Απριλίου ανέρχονται σε 18.869. Σε αυτούς θα προστεθούν επιπλέον 1.500, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Centre), στο Περίπτερο 7 της ΔΕΘ, το διήμερο 3-4 Απριλίου. Να σημειωθεί, ότι οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή, θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός του T-shirt.

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων δρομέων θα ανέλθει σε 20.369, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Οι 1.803 εξ αυτών θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο, τρέχοντας την ιστορική διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη. Τους 4.023 θα φτάσουν οι συμμετέχοντες στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ, ενώ 12.543 δρομείς και βαδιστές θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. Ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση θα δώσουν και οι 2.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων που θα λάβουν μέρος στο Δρόμο 1.000μ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.