Σήμερα την 20η Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ συνήλθαν σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αιγάλεω που στεγάζεται στην οδό Γρ. Κυδωνίων αριθμός 30, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων της Ομοσπονδίας, σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α-Υ, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Εξελέγη τριμελές Προεδρείο που διηύθυνε τη Γενική Συνέλευση.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου, Γραμματέας αναλαμβάνει ο Παύλος Λέκκας και μέλος ο Ιωάννης Γερμακόπουλος.

Παρέστησαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω Συλλόγους:

  • Α.Σ ΠΥΡΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Κωνσταντίνο Σαμπατακάκη
  • ΑΛΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» που εκπροσωπήθηκε από τον Χρήστο Μυστρίδη
  • ΣΕΒΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ που εκπροσωπήθηκε από τον Παναγιώτη Παπαβασιλείου
  • LEPANTO ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ που εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτριο Καραχάλιο
  • ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτριο Βύρλα
  • Α.Ε ΜΕΝΕΛΑΪΣ (ΛΟΥΤΡΟΠΗΓΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) που εκπροσωπήθηκε από τον Βασίλη Κατσίφα
  • Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Κωνσταντίνο Σάμιο
  • Σ.Δ.Υ. ΚΟΖΑΝΗΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Ιωάννη Κοκόλη
  • Σ.ΔΡΟ.ΚΟ.ΝΙ.ΚΕΡ. που εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτριο Τουμανίδη
  • ΟΛΥΜΠΙΟΙ που εκπροσωπήθηκε από τον που εκπροσωπήθηκε από τον Ιωάννη Γερμακόπουλο
  • Α.Σ. ΑΓΩΝ που εκπροσωπήθηκε από τον Κωνσταντίνο Ξιούρα
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Νικόλαο Γούλα
  • ΣΔΥ ΑΘΗΝΩΝ που εκπροσωπήθηκε από την Ελένη Μπερτσάτου
  • ΕΥΚΛΗΣ που εκπροσωπήθηκε από τους Παύλο Λέκκα και Κυριάκο Λαζαρίδη
  • Σ.Α. ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ που εκπροσωπήθηκε από τον Κωνσταντίνο Λιαπή
  • Σ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Μπενάτο
  • Σ.Δ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Γιάννη Καράμπελα
  • Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Στυλιανό Νάκο
  • Σ.Μ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ που εκπροσωπήθηκε από τον Αριστοτέλη Κακογεωργίου
  • ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Ν. ΜΑΚΡΗΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Βλάση Καραβασίλη
  • Σ.Δ.Υ. ΒΟΛΟΥ που εκπροσωπήθηκε από τον Κωνσταντίνο Κυριαζή
  • Σ.Δ.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτριο Λαμπρίνη
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ που εκπροσωπήθηκε από τον Γεωργακόπουλο
  • Σ.Δ.Υ. ΧΙΟΥ που εκπροσωπήθηκε από τον Μιχάλη Σημιριώτη και
  • Α.Π.Σ. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ που εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Βεντούρα

Μετά την διαπίστωση ότι υπάρχει απαρτία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΟΛΣΜΑ-Υ κ. Νίκος Γούλας πήρε τον λόγο για τον απολογισμό του Δ.Σ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 2014

Το διοικητικό συμβούλιο ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα το 2014:

Α) Την Οργάνωση της Ομοσπονδίας

Β) Την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση

Γ) Την επέκταση του αριθμού των Συλλόγων

Δ) Την σύσφιγξη των σχέσεων με τους Συλλόγους μέσω διαρκούς επικοινωνίας και ενημέρωσης και

Ε) Την εξασφάλιση γραφείων.

α) Οργάνωση της Ομοσπονδίας: Καταβλήθηκε προσπάθεια για αρχείο συλλόγων, για την δημιουργία των επιτροπών που είχαν αποφασιστεί στην Γενική μας Συνέλευση, αλλά και πολλές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι κάθε μήνα, όπως ορίζει το καταστατικό.

β) Ειδική Αθλητική Αναγνώριση : Τον Απρίλιο του 2014 επισκεφθήκαμε την ΓΓΑ στην οποία θέσαμε εκ νέου το αίτημα για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για την οποία μας απάντησαν ότι είναι κατ`αρχήν θετικοί, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια δέσμευση εκ μέρους τους και έκτοτε ούτε κάποια ενημέρωση ή εξέλιξη επί του θέματος.

γ) Επέκταση του αριθμού των Συλλόγων: Επτά (7) νέοι Σύλλογοι εντάχθηκαν στην Ομοσπονδία κι έτσι φθάσαμε των μαγικό αριθμό των πενήντα οκτώ Συλλόγων κι αξίζει να αναφερθεί ότι είναι σε διαδικασία ένταξης κι άλλοι σύλλογοι. Οι νέοι Σύλλογοι είναι οι παρακάτω:

-Α.Σ. ΑΓΩΝ (ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ)

-Σ.Δ.Υ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

-ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΣ ΚΑΡΔΑΡΑ ΚΑΝΔΥΛΑΣ

-ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ (ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑ)

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

δ) Σύσφιγξη των σχέσεων με τους Συλλόγους μέσω διαρκούς επικοινωνίας και ενημέρωσης. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να δώσουμε κάθε πληροφορία που θεωρούμε χρήσιμη για τους συλλόγους και τα μέλη τους και θεωρούμε ότι πλέον το επίπεδο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των Συλλόγων είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ωστόσο οι Σύλλογοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται συντομότερα στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Αναφορικά με τις προκηρύξεις και τα αποτελέσματα των αγώνων θα πρέπει να τηρείται ο κανόνας της ενημέρωσης πρώτα της Ομοσπονδίας στην συνέχεια των συλλόγων και κατόπιν των εμπορικών δρομικών ιστοσελίδων. Οι συστάσεις μας επ’ αυτού του θέματος είναι διαρκείς, ωστόσο δεν ακολουθείται πάντα η σειρά που αναφέρουμε πιο πάνω. Επίσης για την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας επιβάλλεται να ενημερώνεται πρώτα αυτή για τις αρχαιρεσίες των Συλλόγων, για τις συνθέσεις των νέων διοικητικών συμβουλίων των, για τυχόν αλλαγές σε διευθύνσεις (ταχυδρομικές και ηλεκτρονικές) καθώς και για τις αλλαγές σε υπεύθυνους επικοινωνίας. Απαιτείται ακόμη η τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων των Συλλόγων απέναντι στην Ομοσπονδία προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αντίστοιχες δικές της, όμως παρατηρείται από ορισμένους Συλλόγους καθυστέρηση στην πληρωμή της ετήσιας συνδρομής κι από άλλους μη καταβολή αυτής. Απαντήσαμε στα ερωτήματα και αιτήματα των Δ.Σ των Συλλόγων αναφορικά με τις θέσεις στις εκδηλώσεις του Μαραθωνίου, για τις επιτροπές, για αιτήματα φορέων κ.α. Επίσης επισημαίνουμε ότι οι αιτήσεις για άδεια διεξαγωγής των αγώνων δεν υποβάλλονται σε ορισμένες περιπτώσεις εγκαίρως.

ε) Εξασφάλιση Γραφείων: Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε» η οποία έχει την εκμετάλλευση των κτηρίων που στεγάζονται στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού ζήτησε από όλους όσοι κατέχουν γραφεία σε αυτά να της τα επιστρέψουν κι έτσι βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να τα αφήσουμε και αρχίσαμε ν` αναζητούμε νέο χώρο για να στεγασθούμε, προσωρινά πάντως έχουμε εγκατασταθεί στα γραφεία του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής αποδεχόμενοι την ευγενική προσφορά του Προέδρου του καθώς και του Διοικητικού του Συμβουλίου.

-Ενημέρωση του σώματος της Γ.Σ. για το κόστος του λογιστή, το οποίο ανέρχεται ετησίως στο ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ΕΥΡΩ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ (23%), δηλαδή συνολικά (307,50).

-Ενημέρωση του σώματος της Γ.Σ. για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η προσφυγή της οποία έχει ασκήσει ο Δικηγόρος μας, στα Διοικητικά Δικαστήρια, για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση μας, η οποία ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί για ρητή δικάσιμο, λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που υπάρχουν στα Δικαστήρια αυτά.

-Ενημέρωση του σώματος της Γ.Σ. για την έγγραφη διαμαρτυρία την οποία υπέβαλλε στην ιστοσελίδα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» που δημοσίευσε όλο το σχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου, το οποίο αγνοεί προκλητικά την ΕΟΛΣΜΑ-Υ και τα δίκαια αιτήματα μας και υποβολή προτάσεως να συμπεριληφθεί η Ομοσπονδία μας στον νέο Αθλητικό Νόμο

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-3ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ:

Μετά από διαπραγματεύσεις με την οργανωτική επιτροπή καταλήξαμε ότι παίρνοντας τις αιτήσεις από τους Συλλόγους της Ομοσπονδίας, καθώς και τα χρήματα θα δίναμε στην Οργανωτική Επιτροπή:

                             Β.Π. ΑΝΤΙ     ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 10       20             30           40

10.000 ΧΛΜ.:       4         10             25           30

5.000   ΧΛΜ.:       5         10             25           30

Μετά από πρόταση μας προς την προηγούμενη Γ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα να γίνουν οι εγγραφές μέσω της Ομοσπονδίας και να βάλουμε δύο (2) ΕΥΡΩ επιπλέον για κάθε αθλητή προκειμένου να δοθεί σε ίδρυμα που θα αποφασίσει η Γ.Σ.. Τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τους δρομείς των Συλλόγων της Ομοσπονδίας ήταν δύο χιλιάδες εννιακόσια εξήντα τρία (2.963) ΕΥΡΩ και δόθηκαν στο ειδικό εργαστήρι Κοζάνης (άτομα με διανοητικές παθήσεις τον Ιούλιο μήνα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου Κοζάνης και άλλων δρομέων.

Για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων που έγινε στις 18 Οκτωβρίου 2014 μετά από συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή δηλώσαμε τους δρομείς των Συλλόγων μας μέσω Ομοσπονδίας με δέκα τρία (13) ΕΥΡΩ και οκτώ (8) ΕΥΡΩ ανά άθλημα (ημιμαραθώνιος και 5 χλμ. .Από αυτά το ένα (1) ΕΥΡΩ θα δοθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα αποφασίσουμε σήμερα και μαζί με τα χρήματα του Μαραθωνίου και των αγώνων 10 και 5 χλμ που θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου 2015. Συγκεντρώθηκαν 551 €.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2013-2014: Η συμφωνία που έχουν υπογράψει ΣΕΓΑΣ και ΕΟΛΣΜΑ-Υ με την Οργανωτική Επιτροπή του Κλασικού (Αυθεντικού) Μαραθωνίου Αθηνών είναι οι εξής: Οι αθλητές που δηλώνονται από τους Συλλόγους Δρομέων που είναι μέλη της ΕΟΛΣΜΑ-Υ καταβάλλουν το ποσό των δέκα (10) ΕΥΡΩ για όλα τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου αναφορικά με το βασικό πακέτο. Τα χρήματα αυτά τα συγκεντρώνει η επιτροπή και στην συνέχεια σε ιδιαίτερη τελετή τα αποδίδει σε επιταγές με στόχο να δοθούν σε ιδρύματα κατά το ήμισυ της επιλογής της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και κατά το ήμισυ της επιλογής του ΣΕΓΑΣ.

Για το ποσό που συγκεντρώθηκε στον Μαραθώνιο του 2011 μετά από αίτημα του ΣΕΓΑΣ η ΕΟΛΣΜΑ-Υ συμφώνησε να δοθεί το δικό της 50% στο ίδρυμα της επιλογής του ΣΕΓΑΣ, δηλαδή την UNESCO και γιαυτό είχε ενημερωθεί η Γ.Σ.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε το 2012 χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ΕΟΛΣΜΑ-Υ όσον αφορά το δικό της 50% δόθηκε και αυτό σε ίδρυμα της επιλογής του ΣΕΓΑΣ, δηλαδή την UNESCO.

Μετά από πολλές συζητήσεις και συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ συμφωνήσαμε να δοθεί ολόκληρο το ποσό που θα συγκεντρωθεί στον Μαραθώνιο του 2013 στην Ομοσπονδία μας. Τα χρήματα του 2013 ήταν τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) ΕΥΡΩ και δόθηκαν στα ιδρύματα που αποφάσισε η Γ.Σ.:

Α) Για τον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες δόθηκε το χρηματικό ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ΕΥΡΩ.

Β) Για το Γηροκομείο Ναυπλίου δόθηκε το χρηματικό ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ΕΥΡΩ.

Γ) Για την ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (Αθήνα) δόθηκε το χρηματικό ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ΕΥΡΩ.

Δ) Για τον Σύλλογο Μέριμνας του παιδιού Κατερίνης δόθηκε το χρηματικό ποσό των εννέα χιλιάδων (9.000) ΕΥΡΩ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γ.Σ της 11/2/2012 και 16/12/2012.

Για τον 32ο Μαραθώνιο και τα παράλληλα αγωνίσματα τα χρήματα θα δοθούν με απόφαση της Γ.Σ του 21/12/2013 στα τρία ιδρύματα: 1) Χαμόγελο του Παιδιού, 2) Τοπικός Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίκο «ΦΛΟΓΑ ΒΟΛΟΥ» και 3) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου Ηλείας (ειδικό κέντρο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2015:

Α) Συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση των προσπαθειών για εξασφάλιση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης

Β) Λειτουργία επίσημης ιστοσελίδας, η οποία προσδοκούμε ότι θα προσδώσει μεγαλύτερη αίγλη στην Ομοσπονδία μας

Γ) Λειτουργία των επιτροπών και

Δ) Ενδυνάμωση των αγώνων της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και των Συλλόγων της

Ε) Θα υποβληθεί ομαδικό αίτημα για συμμετοχή στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας του 2015, το οποίο θα είναι αναλυτικό, δηλαδή κατά σύλλογο και αγώνισμα, γι αυτό και ζητούμε από τους Συλλόγους να τηρήσουν την προθεσμία που θα τους θέσουμε για να μας ενημερώσουν για τις συμμετοχές των δηλωθέντων σε αυτούς αθλητών για τα επί μέρους αγωνίσματα του Μαραθωνίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Για το 2014 οι ταμειακές κινήσεις ήταν:

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015:
ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ
Α/Α ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΣΟ Α/Α ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΣΟ
1 ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ 1.909 € 1 ΣΥΝΔΡΟΜΗ FISpT 460 €
2 ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 80 €/ Συλλ 2.560 € 2 ΣΥΝΔΡΟΜΗ UESpT 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 500 €
3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ site 300 €
4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ site (600+φπα) 738 €
5 ΛΟΓΙΣΤΗΣ (250+φπα) 308 €
6 DOMAIN site 2 ΕΤΗ 50 €
7 HOSTING site 150 €
8 ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ (ΠΡΟΣΦΥΓΗ Κ.Λ.Π.) 1.000 €
9 ΕΝΤΥΠΑ – ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ 500 €
10 ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 300 €
ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ 2015 4.469 € ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ 2015: 4.306 €

ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΟΣΛΜΑ-Υ 2014
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΣΟ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ 33 ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2013 1.650 €
ΚΑΤΑΘΕΣΗ 22 ΣΥΛΛΟΓΩΝ 2014 1.760 €
ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ (3 ΕΤΗ Χ 40 €) -120 €
ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FEE) ΓΙΑ FISpT 511 $ + 31€ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 -424 €
ΚΑΤΑΘΕΣΗ «ΤΡΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3.342 €
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΣ “ΙΑΣΩ” ΛΑΡΙΣΑΣ -1.671 €
ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ -1.671 €
ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ -494 €
ΤΟΚΟΙ 0 €
ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ -1 €
ΕΜΒΑΣΜΑ ΓΙΑ domain eoslmay.gr 30 € +0,50 € ΕΞΟΔΑ -31 €
ΣΥΝΔΡΟΜΗ (FEE) ΓΙΑ FISpT 511 $ + 34€ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2014 -443 €
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 10.964 €
ΚΑΤΑΘΕΣΗ «ΤΡΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -7.995 €
ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ -1 €
ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΑΝΩ ΤΩΝ 10) -42 €
ΕΞΟΔΑ ΑΤΟΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ 26/6/2014 -30 €
ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΖΑΝΗΣ -2.963 €
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 6.626 €
ΚΑΤΑΘΕΣΗ «ΤΡΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -6.075 €
ΕΞΟΔΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣ -1 €
ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΥΚΛΗ Ν ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ 80 €
2.460 €

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Προέδρου της Ομοσπονδίας ο κ. Δημήτριος Καραχάλιος πρότεινε να ασκηθεί πίεση στους συλλόγους για να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους, οπότε κατ` αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα έσοδα της Ομοσπονδίας και θα μπορέσει ευχερέστερα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Κατόπιν αυτού ακολούθησαν τοποθετήσεις διαφόρων εκπροσώπων Συλλόγων και έγινε ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα δι ανατάσεως της χειρός από το σύνολο των παρισταμένων εκπροσώπων των συλλόγων.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας επί του προϋπολογισμού τον λόγο πήρε ο Δημήτριος Καραχάλιος, ο οποίος ανέφερε ότι τα μέλη της εκλεγμένης εξελεγκτικής επιτροπής ήλεγξαν τα βιβλία της Ομοσπονδίας ενόψει της προγραμματισμένης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και τα βρήκαν ενημερωμένα και σύμφωνα με τον νόμο και το Καταστατικό, γι αυτό και πρότεινε την απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη. Αποφασίστηκε ομόφωνα η απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη δι ανατάσεως της χειρός από το σύνολο των παρισταμένων εκπροσώπων των συλλόγων.

  1. Συζήτηση επί των θεμάτων της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης:

Α) Συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο για τα θέματα της αναγνώρισης της ΕΟΛΣΜΑ-Υ μετά τον νέο αθλητικό νόμο.

Έγινε διεξοδική συζήτηση επί του θέματος το οποίο ανέπτυξαν εκπρόσωποι διαφόρων Συλλόγων και μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων ακολούθησε η ψηφοφορία επί της προτάσεως του κου Κωνσταντίνου Σάμιου για επίσκεψη σε εκπροσώπους κομμάτων από επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία και ψηφίσθηκε δι ανατάσεως της χειρός από όλους τους παριστάμενους εκπροσώπους των Συλλόγων, εκτός από την κα Ελένη Μπερτσάτου-ΣΔΥΑ.

Β) Σχέσεις ΣΕΓΑΣ-ΕΟΛΣΜΑ-Υ.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων καυτηρίασαν τη στάση του ΣΕΓΑΣ, η οποία αγνοεί προκλητικά την Ομοσπονδία μας και στρέφεται εναντίον του Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και τόνωσαν την ανάγκη για επαγρύπνηση, αλλά και αγωνιστική διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων μας.

Γ) Καλεντάρι-Απόφαση για αγώνες των Συλλόγων και στήριξη τους-αλληλεγγύη των συλλόγων της ΕΟΛΣΜΑ-Υ.

Ο κος Κυριάκος Λαζαρίδης που έκανε την εισήγηση ζήτησε οι Σύλλογοι να δηλώνουν εγκαίρως στην Ομοσπονδία τις ημερομηνίες των αγώνων, διότι συνήθως παρατηρείται μια καθυστέρηση πάνω σε αυτό το θέμα και στη συνέχεια οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των Συλλόγων, αφού συμφώνησαν με αυτό το αίτημα εξήγησαν τη μεγάλη σημασία που έχει η αλληλεγγύη ανάμεσα στους Συλλόγους, η οποία ορισμένες φορές καταστρατηγείται. Επ`αυτού προτάθηκαν τα εξής: Όταν συμπίπτουν χρονικά δύο αγώνες της ίδιας Περιφέρειας να υπερισχύει αυτός που προγραμμάτισε ο αρχαιότερος ως προς την ίδρυση του σύλλογος, η Ομοσπονδία να τοποθετείται στις περιπτώσεις αυτές και τέλος όταν έχουμε αγώνες ειδικού σκοπού να γίνεται συνδιοργάνωση από Συλλόγους προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Δ) Απόφαση της Γ.Σ. της ΕΟΛΣΜΑ-Υ για την διεξαγωγή του 2ο Φειδιππίδειου Αγώνα Δρόμου-Υπεραπόστασης 245 χλμ, Αθήνα-Σπάρτη στις 4-6 Σεπτέμβρη 2015 (Θέμα 4α) και απόφαση για την διεξαγωγή του νέου ιστορικού αγώνα «Στα χνάρια των 300» από την Σπάρτη στις Θερμοπύλες από την 15η έως την 19η Ιουλίου 2015 απόστασης 370 χλμ. (Θέμα 4β).

Η Γενική Συνέλευση της ΕΟΛΣΜΑ-Υ έπειτα από διεξοδική συζήτηση κι έπειτα από πρόταση των Συλλόγων δια των εκπροσώπων τους: 1) ΑΠΣ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, 2)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΩΝ, 3) ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ-Ν. ΜΑΚΡΗΣ, 4) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ με τον δ.τ. «ΕΥΚΛΗΣ» αποφάσισε ομόφωνα δι ανατάσεως της χειρός όλων των παρισταμένων εκπροσώπων των Συλλόγων: α) όπως συμπεριλάβει και τους δύο προαναφερόμενους αγώνες, δηλαδή τον 2ου Φειδιππίδειο αγώνα δρόμου και τον νέο αγώνα υπεραπόστασης στους αγώνες που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της, β) όπως τους συμπεριλάβει στο ετήσιο καλεντάρι της Ομοσπονδίας και γ) Να καλέσει τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού σε συνεργασία με την ορθή τέλεση και διεξαγωγή των αγώνων αυτών και δ) να προσκαλέσει τόσο τους συλλόγους μέλη της αλλά και άλλους Πολιτιστικούς Αθλητικούς φορείς στην μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη, την ανάδειξη και την προβολή των ιστορικών τόπων και των καταβολών από τους αθλητές που θα συμμετάσχουν.

Ε) Προτάσεις για προβολή της ΕΟΛΣΜΑ-Υ από τους Συλλόγους της.

Επί του ανωτέρω θέματος εκπρόσωποι των Συλλόγων ανέπτυξαν τις σκέψεις τους και πρότειναν: Η συζήτηση του να μεταφερθεί για την επόμενη συνεδρίαση της Γ.Σ προκειμένου οι εκπρόσωποι των Συλλόγων να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να διατυπώσουν τις απόψεις τους, να διοργανώνονται αγώνες από τους Συλλόγους στις Περιφέρειες υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ., να υπάρξει συντονισμός δράσεων των φορέων ενός αγώνα προκειμένου να επιτευχθούν σε αυτόν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να είναι ταμειακώς εντάξει απέναντι στην Ομοσπονδία, κάθε σύλλογος που διοργανώνει έναν αγώνα να βάζει το λογότυπο του στην Ομοσπονδία, η οποία θα πρέπει να βελτιώσει τις σχέσεις της με τον Τύπο κάθε μορφής προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι θέσεις της καθώς επίσης κάθε φορά που διεξάγεται ένας αγώνας να έρχεται σε επαφή εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας με τον κατά τόπο αρμόδιο Δήμο και

ΣΤ) Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τα Ιδρύματα που θα δοθούν τα χρήματα από τους Μαραθώνιους Αθήνας-Θεσσαλονίκης, Ημιμαραθώνιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης και πρόταση να συμπεριληφθεί και ο Μαραθώνιος Ναυπλίου.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα μετά από πρόταση εκπροσώπων των Συλλόγων δι ανατάσεως της χειρός όλων των παρισταμένων εκπροσώπων των Συλλόγων να δοθούν τα χρήματα από τον Μαραθώνιο της Αθήνας και των παράλληλων αγωνισμάτων αυτού στα παρακάτω ιδρύματα:

  • Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο Χαϊδαρίου
  • ΑΜΕΑ Αγία Τριάδα Ναυπλίου
  • Άγιοι Ανάργυροι Θήβας και
  • Ίδρυμα Αριστέας Λάρισας

και από τον Μαραθώνιο 2015 και τον Ημιμαραθώνιο 2015 της Θεσσαλονίκης εξ ημισείας στα παρακάτω ιδρύματα:

  • Σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος και
  • Ελληνικό Χωριό Φυλόρου

Ενώ αναφορικά με τον Μαραθώνιο του Ναυπλίου αποφασίσθηκε να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ να προβεί σε συμφωνία με τους διοργανωτές, για την συμμετοχή των συλλόγων της ΕΟΛΣΜΑ-Υ, στον συγκεκριμένο Μαραθώνιο.

Ζ) Αποφασίστηκε ομόφωνα, να μην δίνεται σε συλλόγους από το Δ.Σ., βεβαίωση ότι ανήκουν στο δυναμικό της ομοσπονδίας, εάν προηγούμενα δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Μετά από τα ανωτέρω επειδή εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύνεται η συνεδρίαση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Συλλόγων-Μελών της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και υπογράφεται το παρόν πρακτικό όπως ακολουθεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Γ.Σ.                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της Γ.Σ.

_______________________                          ______________

Αριστοτέλης Κακογεωργίου                          Παύλος Λέκκας

ΤΟ ΜΕΛΟΣ

_____________________

Ιωάννης Γερμακόπουλος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ________________                                __________________

   Νικόλαος Γούλας                                    ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.