Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε δρομέα,

μια ομάδα εθελοντών ιδρύσαμε το 2011 μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, τη ΜΕΡΙΜΝΗ® – Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Υποστήριξης Υπηρεσιών Υγείας: διοίκησης μονάδων υγείας, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατ’ οίκον νοσηλείας και κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας.

Η ΜΕΡΙΜΝΗ® έχει σκοπό να προωθήσει και να μελετήσει την ανάπτυξη θεσμών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπτυχθεί ή δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά. Η μελέτη κι η ανάπτυξη θα βασίζεται σε διαδικασίες, θα πραγματοποιείται εκ των προτέρων με σύστημα διαχείρισης της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών και θα έχει ασθενοκεντρικό χαρακτήρα. Είτε πρόκειται για κοινοτικές δομές (ανοικτού ή κλειστού τύπου), ή για κοινοτικά δίκτυα, πάντα η ροή πληροφοριών και τεχνογνωσίας θα είναι ανοικτή σε κάθε περίπτωση. Προτεραιότητα θα δοθεί σε τομείς, όπου δεν υπάρχουν υπηρεσίες υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας και ειδικότερα κατ’ οίκον νοσηλείας σε χρόνια πάσχοντες.

Ήδη το 2011 (2-3 Απριλίου) διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου το μεγαλύτερο πανελλήνιο γεγονός για τον αυτισμό [από πλευράς συμμετοχής (περίπου 450 σύνεδροι], το 1ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο για τον Αυτισμό, μια διημερίδα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό – 2 Απριλίου.

Η ΜΕΡΙΜΝΗ® διοργάνωσε επίσης στις 18 Φεβρουαρίου 2012, στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού (25ης Μαρτίου 1, 70400 Μοίρες) εσπερίδα με θέμα «Οικογένεια & Κοινωνία σε κρίση», υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού με κύρια θέματα τα προβλήματα ψυχικής υγείας στην οκογένεια και την άνοια.

Με συνδιοργανωτές το Δήμο Χερσονήσου και την Κοινοφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης προγραμματίζουμε αγώνες λαϊκού δρόμου 5 και 10 χμ και ειδικό αγώνα δρόμου για παιδιά κι οικογένειες 1 χμ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό – 2 Απριλίου. Η διεξαγωγή λαϊκών αγώνων δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, και αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά και οικογένειες θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης. Το θέμα των αγώνων θα είναι: “Είμαι διαφορετικός – είμαι ο εαυτός μου!” 

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διαφορετικότητα και ιδιαίτερα για άτομα με αυτισμό και πραγματοποιείται στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου. Σκοπός των αθλητικών εκδηλώσεων είναι ακόμα η απόκτηση μιας ξεχωριστής αθλητικής εμπειρίας όχι μόνο για τους δρομείς και τους περιπατητές, αλλά και για κάθε συμμετέχοντα εθελοντή και πολίτη και να προωθηθεί το μαζικό δρομικό κίνημα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της κοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας μας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην ακτογραμμή του Κρητικού Πελάγους, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα.

Φιλοδοξία μας είναι να θεσμοθετήσουμε τους αγώνες δρόμου για τον αυτισμό σε διαφορετική πόλη κάθε χρονιά σην Κρήτη και φιλοδοξία του Δήμου Χερσονήσου είναι να συνεχίσει τη διοργάνωση αγώνων δρόμου κι ανάδειξη της ακτογραμμής του Δήμου.

Παράλληλα θα εκδώσουμε και θα μοιράσουμε ενημερωτικό υλικό για τον αυτισμό και έχουμε συμφωνήσει την ακόλουθη σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων:

  1. Διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά δημοτικών σχολείων του Δήμου Χερσονήσου με θέμα τη διαφορετικότητα.
  2. Δημιουργία του δένδρου διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής κι αθλήτρια, θα κολλά ένα κομμάτι puzzle (το σύμβολο διεθνώς του αυτισμού) μετά το τέλος του κάθε αγώνα.
  3. Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαφορετικότητα (“το ασχημόπαπο”) στο αμφιθέατρο του Ενυδρείου Κρήτης.
  4. Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα των Γιώργου & Νίκου Στρατάκη (ευγενική χορηγία τους).

Φίλη / φίλε, η ασφάλεια των αθλητών και δρομέων που θα συμμετέχουν είναι για μας πρώτιστο μέλημα κι ευθύνη. Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης έχουν αναλάβει την ιατρική μέριμνα των αγώνων.  Εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής ως εθελοντές μπορείτε να κάνετε στην ιστοσελίδα: www.autismrace.gr.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

για τη ΜΕΡΙΜΝΗ®

ΕΥΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Ψυχολόγος

Πρόεδρος ΔΣ

ΥΓ. Συνημμένα μπορείτε να βρείτε το πρώτο σχέδιο οργάνωσης του προτεινόμενου σχεδίου δράσης (project) για τους αγώνες δρόμου.

Είμαι διαφορετικός, είμαι ο εαυτός μου! (1st Autism Race / 1st Hersonissos Seaside Run)

Η ΜΚΟ ΜΕΡΙΜΝΗ® σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή λαϊκών αγώνων δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά και οικογένειες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διαφορετικότητα και ιδιαίτερα για άτομα με αυτισμό και πραγματοποιείται στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό στις 2 Απριλίου. Σκοπός των αθλητικών εκδηλώσεων είναι ακόμα η απόκτηση μιας ξεχωριστής αθλητικής εμπειρίας όχι μόνο για τους δρομείς και τους περιπατητές, αλλά και για κάθε συμμετέχοντα εθελοντή και πολίτη και να προωθηθεί το μαζικό δρομικό κίνημα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες της κοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας μας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην ακτογραμμή του Κρητικού Πελάγους, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα.

Αναλυτικά:

Τόπος διεξαγωγής: Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης

Ημερομηνία: Κυριακή 29 Μαρτίου  2015

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χμ

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού 10 χμ: Δημαρχείο Χερσονήσου, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες, Χερσονήσου.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινά μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση από το Δημαρχείο Χερσονήσου, θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο των Γουβών μέχρι το τέλος του παραλιακού δρόμου και θα επιστρέψει στο Δημαρχείο μέσω της παλιάς εθνικής οδού.
Ώρα εκκίνησης:  10:30 πμ

Μέγιστη διάρκεια αγώνα 10 χιλ : 1 ώρα και 15 λεπτά

Αποκλεισμός οχημάτων: 10:00 ως 12:00.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ / ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ  5 χμ

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού 5 χμ: Δημαρχείο Χερσονήσου, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες, Χερσονήσου / Άγιος Κωνσταντίνος Γουβών Χερσονήσου

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων θα ξεκινά μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση από το Δημαρχείο Χερσονήσου, θα ακολουθήσει μια μικρή διαδρομή μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση με το μεγαλύτερο μέρος της να είναι στον παραλιακό δρόμο των Γουβών.
Ώρα εκκίνησης:  12:00 πμ

Μέγιστη διάρκεια αγώνα 10 χιλ : 1 ώρα και 15 λεπτά

Αποκλεισμός οχημάτων: 11:30 ως 12:30.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ / ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ 1 χμ

Τόπος αφετηρίας/τερματισμού 1 χμ: Δημαρχείο Χερσονήσου, πρώην Αμερικανική Βάση, Γούρνες, Χερσονήσου / Ενυδρείο Κρήτης

Η διαδρομή του 1 χιλιομέτρου θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Χερσονήσου στην πρώην Αμερικανική Βάση και θα καταλήξει στο Ενυδρείο Κρήτης.
Ώρα εκκίνησης:  12:30 πμ

Μέγιστη διάρκεια αγώνα 10 χιλ : 1 ώρα

Αποκλεισμός οχημάτων: 12:00 ως 13:45.
Οι αγώνες διεξάγονται αποκλειστικά σε άσφαλτο.
Όριο συμμετοχών: για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων:
10 χιλιόμετρα : 500 δρομείς
5 χιλιόμετρα : 500 δρομείς και πεζοπόροι
1 χιλιόμετρο: 300 παιδιά και γονείς.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.