Αρκετοί δρομείς σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν το παρόν στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους, το τελευταίο Σάββατο του χρόνου, στον αγώνα που γίνεται στην μνήμη του ΄΄ΑΙΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΕΑ΄΄ Νίκου Νίντου, που έφυγε τόσο άδοξα από κοντά μας, στον αγώνα των 10χλμ. του Μαραθωνίου 2012.

Ο βασικός πυρήνας του αγώνα, ήταν όπως και κάθε χρόνο, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, μέρος όπου προπονούνταν ο Νίκος Νίντος, όπου τουλάχιστον 100 άτομα παραβρέθηκαν προκειμένου να αποτίσουν τον ελάχιστο, αυτό φόρο τιμής, στον ΑΙΩΝΙΟ ΔΡΟΜΕΑ. Αρκετές άλλες ομάδες σχηματίστηκαν σε όλη την Ελλάδα, με σημαντικότερες αυτές που δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Λάρισα και στον Πύργο. Στην Πανεπιστημιούπολη όπου όπως ειπώθηκε ήταν ο βασικός πυρήνας του αγώνα, οι δρομείς άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς. Όλα ήταν ιδιαίτερα λιτά και απέριττα, όπως ήταν άλλωστε λιτός και απέριττος ο Νίκος Νίντος, δίχως τυμπανοκρουσίες, μετάλλια και σακκουλίτσες με δώρα. Κατά την διάρκεια του μικρού τελετουργικού, βραβεύτηκαν με το βραβείο ήθους ΄΄ΝΙΚΟΣ ΝΙΝΤΟΣ΄΄ 3 άνθρωποι του δρομικού κινήματος που κοσμούν τους αγώνες δρόμου με το ήθος τους – η κυρία Μαρία Σταμούλη και ο κύριος Βασίλης Χρονόπουλος με ειδικές πλακέτες, όπου τονιζόταν η πολύχρονη προσφορά τους. Τις εν λόγω πλακέτες τις απένειμε η κυρία Λία Μωράκη, η σύντροφος του Νίκου Νίντου, όλα αυτά τα χρόνια. Στην Πανεπιστημιούπολη, οι δρομείς έτρεξαν όλοι με τον δικό τους ρυθμό, δίχως βέβαια ανταγωνιστικό χαρακτήρα, κάνοντας 3 γύρους μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Ο αγώνας τελείωσε περίπου στις 11.15, με τους δρομείς να χωρίζονται σιγά – σιγά ανταλλάσοντας ευχές για ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο 2015, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού τους, για του χρόνου, το τελευταίο Σάββατο της χρονιάς, τρέχοντας στην μνήμη του ΑΙΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΕΑ.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.