Ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8 Ιουνίου, ανάβαση στα Βαρδούσια.
Σάββατο 7 Ιουνίου: Μετά από συννενόηση των συμμετεχόντων θα καθοριστεί η ώρα αναχώρησης. Διαμονή στο καταφύγιο της ΕΟΟΑ (υψ. 1950)
Κυριακή 8 Ιουνίου: Ανάβαση στις κορυφές Πυραμίδα (υψ.2347) και Κάτω Ψηλό (υψ.2220)
Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 6 Ιουνίου.
Πληροφορίες-Συμμετοχή: Τσιριμώκος Ιωάννης 6974866205
Βαρδούσια – Πυραμίδα
Τα Βαρδούσια είναι ένα εκτεταμένο ορεινό συγκρότημα με έντονο ανάγλυφο και ελάχιστη δασοκάλυψη. Αποτελεί τον πιο “άγριο τόπο” της Ρούμελης και ο αλπικός του χαρακτήρας μόνο με εκείνον του Ολύμπου μπορεί να συγκριθεί. Η ψηλότερη κορυφή τους είναι ο Κόρακας με ύψος 2.495 μ.
Η Πυραμίδα είναι μια από τις κορυφές της Δυτικής Κορυφογραμμής των Βαρδουσίων και μαζί με την Πλάκα, αποτελούν έναν ενιαίο όγκο, που συνήθως αναφέρεται ως Πλάκα – Πυραμίδα. Η πρόσβαση για αναρρίχηση στις διαδρομές βράχου της Α. Ορθοπλαγιάς γίνεται από το χωριό Αθανάσιος Διάκος, ακολουθώντας τον χωματόδρομο που ανεβαίνει στις στάνες και τα καταφύγια. Στη θέση Σταυρός, βόρεια των καταφυγίων, υπάρχει διασταύρωση που αριστερά οδηγεί νότια προς τα καταφύγια και τα Μετερίζια, ενώ ευθεία οδηγεί βορειοδυτικά προς το χωριό Αρτοτίνα, ακολουθώντας αρχικά την δυτική πλαγιά της Μεγάλης Χούνης. Από το σημείο αυτό φαίνεται ολόκληρο το συγκρότημα της Δυτικής Κορυφογραμμής και ανάμεσα τα απέραντα καταπράσινα λιβάδια του βουνού. Τα λιβάδια αυτά διαθέτουν αρκετούς χωματόδρομους που οδηγούν στις στάνες και ένας από αυτούς στη θέση Σκασμένη Στρούγκα, κάτω από το διάσελο που χωρίζει την Πυραμίδα από το Γιδοβούνι. Αυτό είναι και το καταλληλότερο σημείο κατασκήνωσης, αφού υπάρχουν πηγές νερού. Εναλλακτικά, επειδή η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη, η κατασκήνωση θα μπορούσε να γίνει και μακρύτερα σε πιο βολικά σημεία,όπως είναι το καταφύγιο της ΕΟΟΑ στη θέση Πιτιμάλικο (υψ.1950).
Δείτε φωτογραφίες απο Βαρδούσια