Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου διοργανώνει ανάβαση στην ανατολική πλευρά του Παρνασσού, στην κορυφή Μαύρα Λιθάρια.

Η κορυφογραμμή, που ξεκινάει ανάμεσα από τα χωριά Αγία Μαρίνα και Δαύλεια, περιλαμβάνει τις κορυφές Κούκος και Μαύρα Λιθάρια. Πιο ψηλή είναι η δεύτερη με υψόμετρο 2.327μ. Στο τέλος, η κορυφογραμμή σβήνει στην τοποθεσία Μπατανόραχη με τα χαρακτηριστικά απότομα βράχια. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η Σιδερόπορτα, που αποτελεί το ασφαλέστερο πέρασμα για όσους ορειβάτες ανηφορίζουν από το χωριό Ζεμενό με προορισμό τις ψηλές κορυφές του Παρνασσού.

Αυτή η πλευρά του βουνού δεν διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο ούτε σαλέ. Μακριά από τον θόρυβο των ανθρώπων, που συρρέουν κατά εκατοντάδες για να κάνουν σκι, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την αγριάδα του τοπίου και να εξερευνήσει την περιοχή.

Ανάβαση αρχικά από μονοπάτι σε ελατόδασος, από τη Λαπαθιά,δίπλα από τη Μονή Ιερουσαλήμ, μέχρι τη πηγή του Ακρινού Νερού 1.761μ. και έπειτα με τραβέρσα στην ορθοπλαγιά, προς την κορυφογραμμή με κατάληξη, στη κορυφή Μαύρα Λιθάρια 2.327μ. Η κατάβαση θα γίνει από τα ίδια μέχρι τη Μονή Ιερουσαλήμ.

Δύσκολη διαδρομή, για ορειβάτες : Ω.Π. 8, Υ.Δ. 1.496μ., Β.Δ. 3.

Εξοπλισμός χειμερινού βουνού.

‘Ωρα αναχώρησης:06.00’ (Εναλλακτικά διανυκτέρευση, εάν υπάρχει συμμετοχή, στη Μονή Ιερουσαλήμ από το Σάββατο)

Πληροφορίες: Τσιριμώκος Ιωάννης 6974866205 και στο blog του συλλόγου:

eosnafpaktou.blogspot.com

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.