Αντικαθιστώντας το συνηθισμένο ψωμί ολικής αλέσεως με σικάλεως, για να φάτε το πρωινό σας τοστ, μπορεί να συγκρατήσει την λιγούρα που σας πιάνει το απόγευμα.
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα που έφαγαν πρωινό με ψωμί σικάλεως, ήταν λιγότερο πεινασμένοι πριν και μετά το μεσημεριανό σε σύγκριση με αυτούς που έφαγαν ολικής αλέσεως.
Η σίκαλη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορεί επίσης να προκαλέσει μικρότερη αντίδραση της ινσουλίνης από ότι τα ολικής αλέσεως, διατηρώντας σας χορτασμένους για περισσότερη ώρα.
Πρόκειται για πολύ καλή εναλλακτική λύση για κάποιον που προσέχει την περιφέρεια της μέσης του και προσπαθεί να διώξει τα λίγα επιπλέον ανεπιθύμητα κιλά που έχει πάνω του.
Νικόλ Βασιλοπούλου,
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Επιστημονική Διευθύντρια της διατροφολογικής μονάδας της Eat & Fit ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ