Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών βοηθά στην πρόληψη και πολύ συχνά στην θεραπεία ασθενειών. Κλασικό παράδειγμα η μεσογειακή διατροφή που βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαφόρων μορφών καρκίνου. Ασφαλώς ο ρόλος της τροφής στην υγεία είναι υποβοηθητικός, ενώ τον πρώτο λόγο πάντα πρέπει να έχει ο ειδικός ιατρός. Ακόμα και το καλύτερο φάρμακο περιορίζεται από κανόνες ποσότητας και αλληλεπίδρασης. Παραθέτουμε τροφές που η λήψη τους συμβάλλει θετικά σε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Ψάρι για τον πονοκέφαλο
Τρώτε άφθονο ψάρι – το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

Γιαούρτι για το αλλεργικό συνάχι
Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).

Τσάι για την πρόληψη καρδιακής προσβολής
Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και εμποδίζει το λίπος να εισβάλει… Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα).

Μέλι για την αϋπνία

Χρησιμοποιήστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.

Κρεμμύδια για το άσθμα
Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων.

Ψάρι για την αρθρίτιδα
Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. (το ψάρι έχει ωμέγα έλαια, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα).

Μπανάνες και Ginger για τις στομαχικές διαταραχές
Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το Τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.

Χυμός μούρων για την ουρολοίμωξη
Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.

Ανανάς για προβλήματα στα οστά
Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά.

Κορν φλέικς για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.

Στρείδια για προβλήματα μνήμης
Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.

Σκόρδο για τα κρυολογήματα
Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι (μύτη) με σκόρδο (θυμηθείτε, το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη).

Κόκκινη πιπεριά για το βήχα
Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne) με προσοχή, μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.

Σιτάρι, πίτουρο και λάχανο για τον καρκίνο του μαστού
Συμβάλλει στη διατήρηση των οιστρογόνων σε υγιή επίπεδα.

Σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά για τον καρκίνο του πνεύμονα
Ένα καλό αντίδοτο είναι βήτα καροτένιο, μια μορφή βιταμίνης Α που βρέθηκε στα σκούρα πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά.

Λάχανο για τα έλκη
Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο γαστρικών όσο και δωδεκαδακτυλικών ελκών.

Μήλα για τη διάρροια
Ψήστε στη σχάρα ένα μήλο με τη φλούδα του, αφήστε το να γίνει καφέ και φάτε το, για να θεραπεύσετε αυτή την κατάσταση (οι μπανάνες είναι καλές για αυτήν την πάθηση).

Αβοκάντο για προβλήματα στις αρτηρίες
Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη.

Σέλινο και ελαιόλαδο για ψηλή αρτηριακή πίεση
Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.

Μπρόκολο και φιστίκια για το ζάχαρο
Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.

Φρούτα 5 αστέρων για την υγεία μας

1. ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ: Μικρό αλλά πανίσχυρο. Είναι μια καλή πηγή Καλίου, Μαγνησίου, Βιταμίνης Ε και φυτικών ινών. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι διπλάσια από του πορτοκαλιού.

2. ΜΗΛΟ: Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

3. ΦΡΑΟΥΛΑ: Προστατευτικό φρούτο. Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο προκαλώντας, αιμοφόρα αγγεία που φράζουν τις ελεύθερες ρίζες. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μας κρατούν νέους. Τα Βατόμουρα (blueberries) από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά.

4. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Γλυκύτατο. Τρώγοντας 2 με 4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε μακριά τα κρυολογήματα, χαμηλότερη τη χοληστερόλη, την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

5. ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Παγωμένο σβήνει τη δίψα. Αποτελείται από 92% νερό, είναι επίσης συσκευασμένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης, η οποία βοηθά ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.. Αποτελεί επίσης βασική πηγή λυκοπένιο – οξειδωτικό για την καταπολέμηση του καρκίνου. ‘Αλλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κάλιο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Καλογερόπουλος

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.