Ένας Αγώνας αθλητισμού και πολιτισμού όπου συνδέεται η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας. Ένα κάλεσμα αγώνα του Συλλόγου Ανδανιωτών Καλαμάτας, του αθλητικού συλλόγου Διαβολιτσίου, του συλλόγου γυναικών Ανδανείας και με την υποστήριξη του ΣΔΥ Μεσσηνίας και του Δήμου Οιχαλίας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι φίλοι δρομείς, με ιδιαίτερη συμμετοχή δρομέων από την Αθήνα με τον ΣΔΥΑ, τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τη δραστήρια πρόεδρο του ΣΔΥΑ Ελένη Μπερτσάτου, τον ΣΔΥ Τρίπολης , τους Αρκάδες δρομείς: δείγμα ότι το αεικίνητο κομμάτι των δρομέων δεν στηρίζει μόνο το αγωνιστικό μέρος, αλλά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις εκδηλώσεις όπου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ανταμώνουν στους πραγματικά δύσκολους καιρούς για να δώσουν το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθε».

Ο αγώνας ξεκίνησε από την Αρκαδική πύλη διασχίζοντας την άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα έχοντας έντονο ρυθμό λόγω της κατηφόρας που υπήρχε μέχρι το 7ο χλμ. και μετά μπήκαμε στον παραποτάμιο δρόμο της Μαυροζούμενας. Οι σταθμοί αρκετοί και εφοδιασμένοι με άφθονα νερά, με τους εθελοντές να μας εμψυχώνουν χαρίζοντας μας το χαμόγελό τους, επιβραβεύοντας και παροτρύνοντας την προσπάθεια μας .Φθάνοντας στο τέρμα, οι τερματίσαντες παραλάμβαναν ένα καλαίσθητο μετάλλιο αντάξιο της ιστορικότητας του αγώνα.

Νικητές του αγώνα στους άνδρες 1ος Σκούταρης Νίκος (ΣΑΠΠΑΖ) 2ος Γεωργούλιας Αλέξης και 3ος Μηνάς Μηνά (ΣΔΥ ΑΘΗΝΑΣ) και στις γυναίκες 1η Ασημάκου Γιώτα (ΣΔΥΜ) 2η Έβερτ Σταυριάνθη και 3η Τσούτσια Ουρανία (ΣΔΥΑ)

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Τιμήθηκε ο ΣΔΥ Αθηνών, για την πολυπληθή συμμετοχή του στον αγώνα και η βραδιά έκλεισε με γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες και στους Εθελοντές, από τους διοργανωτές.

ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.