Ο Μαιος του 2017 ηταν γεματος με δραστηριοτητες απο αγώνες δρομου για μενα. Συνολικά ελαβα συμμετοχή και ετρεξα σε 9 αγωνες διαφορων αποστάσεων. Ειδικα, ετρεξα 5 αγωνες των πεντε χιλιομετρων, 3 ημιμαραθωνιους και εναν μαραθώνιο.

Ο μαραθώνιος ελαβε μερος στην ομορφη πολη και πρωτεύουσά Προβιντενς Ρόουντ Ισλαντ. Ειχαμε ευνοϊκό καιρο, με ανετη χαμηλή θερμοκρασία αναγκαια για καλο τρεξιμο. Η διαδρομη μας προσφερε ποικιλια απο θεα.  Ειδαμε ουρανοξύστες που καμαρωναν σαν φρουροι της πολης, λιμνουλες με παπιες, φαρους φωτίζοντας πιστα το λιμανι, μικρα μαγαζακια που μολις είχαν ψήσει τον πρωινο καφε και ερεθηζε τις αισθήσεις μας. Περασαμε απο χωριουδακια ξεχασμένα στον προηγουμενο αιωνα (τα λατρευω αυτα), διασχησαμε αρκετα χιλιομετρα σε ανετο ποδηλατοδρομο, χαιρετιθηκαμε απο χιλιάδες θαυμαστες, και η υποστηριξη και η φιλοξενία των εθελοντών μας συγκίνησε.  Η πολης του Προβιντενς θεωρείται μεγαλη πανεπιστημιούπολη με πανεπιστημια οπως το Μπράουν, το Προβιντεντς Κολλεγιο, και το Ροουντ Ισλαντ Σχολη Σχεδιασμου.  Ο μαραθώνιος μας έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουμε απο κοντα αυτα τα κτιρια με απεραντες εκτασεις της ανωταιρης εκπαίδευσης. Και μαλιστα, παιρνωντας απο το πανεπιστημιο του Μπραουν στο χιλιομετρο 35, μας περιμενε μια επικυνδυνη ανηφορα. Το παλέψαμε, και τα καταφεραμε καθως ο ενας δρομεας εδινε κουραγιο και δυναμη στον αλλον, υπενθυμιζοντας οτι πλησιαζομε στον τερματισμο.  Για μενα η καλύτερη και ποιο συγκινητικη θεα του αγωνα ηταν αυτη αντικρυζοντας την γαλανολευκη να κυματιζει περηφανα πανω στο τεσσερακοστο χιλιομετρο. Η οικογενεια μου ειχε ερθει και ειχε φερει την σημαια που σε ολους τους μαραθωνιους που συμμετεχω εχει γινει μια παραδοση.  Η γαλανολευκη εβαλε στα ποδια μου φτερα, και η αδρεναλινη ανεβηκε στο κατακορυφο. Χαιρετησα τους δικους μου, αρπαξα την σημαια και με μια ανεξηγητη δυναμη, ετρεξα εως τον τερματισμο με δακρυα στα ματια, γιατι ακουγα στο πληθος να φωναζουν Γεια σου Ελλαδα. Εζησα για μια ακομη φορα, μια αξέχαστη εμπειρια σε εναν αγωνα μαραθωνίου.

Γεωργία Δρακοπουλου Παναγοπουλου

Μαιος 2017

Ένα ταξίδι 1000 μιλίων αρχίζει με το πρώτο βήμα – Κονφουκιος

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.