Εκατοντάδες δρομείς συμμετείχαν και τερμάτισαν στο φετινό «33ο Δρόμο Θυσίας Διστόμου», που πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνεχή βροχή) και διοργάνωσε ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Μάλιστα φέτος διακρίθηκαν όλως ιδιαιτέρως και μαθητές από τις παραγωγικές Σχολές του Στρατού Ξηράς, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Ο αγώνας δρόμου, συνολικού μήκους 11,2 χλμ, διεξήχθη φέτος για 33η φορά στη μνήμη των 228 κατοίκων του Διστόμου, οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944, χάρη στην τεχνική υποστήριξη από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και του Αθλητικού Συλλόγου «Μεδεών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες από τις Ένοπλες Δυνάμεις στο φετινό αγώνα θυσίας Διστόμου έφθασαν σχεδόν τους 300, με πολυπληθέστερη τη συμμετοχή της Σχολής Τεχνικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) με επικεφαλής τον διοικητή της Ταξίαρχο (Ι) Γ. Φασούλα.

Μετά την εκδήλωση ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ και την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου, στο οποίο παρακάθισαν ο αντιδήμαρχος Γ. Αγγελόπουλος και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Διστόμου Βασιλική Καστρίτη.

Αναλυτικώς τα αποτελέσματα, όπως καταγράφηκαν από τα μέλη του ΑΣΑΕΔ έχουν ως ακολούθως:

— Στους άντρες, πρώτος για 3η συνεχόμενη χρονιά και με νέο ρεκόρ ο Βαγγέλης Μαλιόγλου του Πανελληνίου ΓΣ (39΄36΄΄08), 2ος o Παναγιώτης Ράπτης από τον Αντίκυρα Runing και 3oς o Άγγελος Παναγιωτόπουλος της ΣΣΕ.

— Στις γυναίκες πρώτη η Μαρία Καλαϊτζή της ΣΜΥ, 2η η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου του Πανελληνίου Γ.Σ και 3η η Σπυριδούλα Παλάτζα.
Τα βραβεία στους άνδρες έδωσε ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννης Γεωργακός και στις γυναίκες ο πλωτάρχης (και δρομέας) του ΑΣΑΕΔ Αθανάσιος Μίχας μαζί με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Θάνου.

Το σύλλογό μας εκπροσώπησαν οι Δημητρόπουλος Μιχάλης (57ος- 53:03) και Αθανασόπουλος Δημήτρης (98ος – 56:30).

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.