Ο ημιμαραθώνιος της Λίμνης των Ιωαννίνων, είναι ίσως ο ταχύτερος αγώνας 21km λόγω του ότι επηρεάζεται ελάχιστα από τις καιρικές συνθήκες (άνεμος κλπ), ενώ παράλληλα είναι και ο ομορφότερος χάρη στη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Περιγραφή αγώνα

Ο αγώνας ξεκινά από την πλατεία Μαβίλη με νοτιο-ανατολική κατεύθυνση και μετά από περίπου 100m ακολουθώντας κυκλική πορεία παράλληλα με τα τείχη του Κάστρου των Ιωαννίνων, επί της οδού Αβέρωφ.

Σε 200m κάνουμε δεξιά (οδός Κουντουριώτη) και μπαίνουμε στην οδό Γ. Παπανδρέου, ακολουθώντας την για περίπου 2km.

Έξω από το κλειστό γυμναστήριο της “Λιμνοπούλας” κάνουμε αναστροφή (check-point) περνώντας και επιστρέφουμε από το αντίθετο ρεύμα της Γ. Παπανδρέου και στο 4o km φτάνουμε μπροστά από την εκκίνηση (Πλατεία Μαβίλη).

Συνεχίζουμε παραλίμνια πλέον και διασχίζουμε τις οδούς Διονυσίου Σκυλοσόφου, Γαριβάλδη, Μετσόβου και μπαίνουμε στην Κ. Παπούλια.

Στο 7o km πλέον της διαδρομής κάνουμε δεξιά στην οδό Στρ. Βογιάνου, στρίβουμε αριστερά στη Νικοπόλεως-Παπαναστασίου-Γ’ Σεπτεμβρίου-Εθνικής Αντιστάσεως και φτάνουμε στον Κατσικά (12o km).

Κάνουμε αριστερά με κατεύθυνση τη Μονή Καστρίτσας και στα 500m στρίβουμε και πάλι αριστερά, με κατεύθυνση την 3η γέφυρα του παραλίμνιου πεζόδρομου.

Από την 3η γέφυρα και ακολουθώντας τον παραλίμνιο πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο, περνάμε μπροστά από το ψυχαγωγικό πάρκο “Odeon”, συνεχίζουμε στην Κ. Παπούλια, τη Γαριβάλδη, τη Δ. Σκυλοσόφου και απολαμβάνοντας μια ευθεία διαδρομή 7km με θέα τη λίμνη των Ιωαννίνων, καταλήγουμε στον τερματισμό, στην Πλατεία Μαβίλη.

Αναλυτικά στο site του αγώνα www.lakenightrun.gr
Σας περιμένουμε το Σάββατο 11 Ιουνίου στα πανέμορφα Ιωάννινα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.