Με 600 περίπου δρομείς να παίρνουν εκκίνηση στους δύο αγώνες, στο γνωστό πλέον ζεστό και κεφάτο κλίμα δρομικής γιορτής και με σύμμαχο την ανοιξιάτικη λιακάδα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8/5/16 ο 5ος Δρόμος Σέιχ Σου. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α.-Υ. και του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, με στόχο να γνωρίσει στους Θεσσαλονικείς τη μαγεία του μαζικού αθλητισμού και τις ομορφιές τους περιαστικού δάσους της πόλης, αλλά και να τους εξοικειώσει με τις προκλήσεις του ορεινού τρεξίματος. Όπως κάθε χρόνο, πολύτιμη ήταν η συνεργασία στη διοργάνωση του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ενώ φέτος, για πρώτη φορά συνεργάστηκε σε αυτήν και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στον αγώνα των 16,5 χλμ, νικητές αναδείχτηκαν ο Αθανάσιος Παγουνάδης (Παναξιακός-Adidas) με χρόνο 01:02:12 και η Judit Mohacsi με χρόνο 01:23:04. Στους άντρες, δεύτερος αναδείχτηκε ο Ιωάννης Πολυμένης (Kourkourikis Training Group) με χρόνο 01:07:58, ενώ την τρίτη θέση του βάθρου μοιράστηκαν, τερματίζοντας σε 1:08:43,  οι αθλητές του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης Γεώργιος Θάνος και Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στις γυναίκες, δεύτερη τερμάτισε η Χριστίνα Μαλιατσούδη σε 01:27:57 και τρίτη η Ανδρονίκη Ηλιάδου σε 1:29:06. Τα πλήρη προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα παρατίθενται στην ηλεκτρονική σελίδα του Σ.Δ.Υ.Θ:  www.sdyth.gr.

Ο λαϊκός δρόμος των 4,5 χλμ, όπως κάθε χρόνο, δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα. Τις εντυπώσεις σε αυτόν έκλεψαν ο ενθουσιασμός, η ποικιλομορφία και η «πολυχρωμία» όλων των συμμετεχόντων και ειδικά των  λιλιπούτειων δρομέων. Εντυπωσιακή και γεμάτη συμβολισμό και δύναμη ήταν και η συμμετοχή, και στους δύο αγώνες, των αθλητών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και του Προγράμματος Οικογένειας της ΙΘΑΚΗΣ. Η ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ μάλιστα, με 48 αθλητές, αναδείχτηκε ως η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή στον δρόμο των 4,5 χλμ.

Ο Σ.Δ.Υ.Θ. θα ήθελε να ευχαριστήσει το ψητοπωλείο Κυραμάνα και τις εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, Smile markets-Μπαγκαλιάνης Σωτ., Αυθεντικό Μπάρατ, Μασούτης ΑΕ, Αφοί Μακαρίκα Ο.Ε. και Κάβα Τανούρης που με τις ευγενικές χορηγίες τους εξασφάλισαν την αποκατάσταση των αθλητών με άφθονα τρόφιμα, φρούτα, χυμούς, νερό και μπύρα Amstel Radler Guarana. Tο Performance Store που φρόντισε για την ενεργειακή υποστήριξη των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα καταστήματα Motion, Performance Store, Girgiris Decoworld, Venega Tarsia και την εταιρεία Inov-8 που προσέφεραν τα δώρα τα οποία κληρώθηκαν στους αθλητές. Τον Στέλιο Καϊάφα που προσέφερε 6 δωρεάν συμμετοχές στο Χορτιάτης Trail Run 2017, οι οποίες επίσης κληρώθηκαν σε 3 αθλητές και 3 αθλήτριες που συμμετείχαν στον αγώνα των 16,5 χλμ.

Θα ήθελε ακόμη να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη των Ομάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών Ωραιοκάστρου και Καλαμαριάς και την Express Service, οι οποίοι φρόντισαν ώστε οι διαδρομές και ο τερματισμός του αγώνα  να καλύπτονται από έμπειρους διασώστες, 3 απινιδωτές, ασθενοφόρο και  γιατρό. Επίσης, τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων που εξασφάλισε την ασυρματική κάλυψη και επικοινωνία των διασωστικών σταθμών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης θα ήθελε τέλος να ευχαριστήσει από καρδιάς τους συνεργαζόμενους φορείς, το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, τους δεκάδες εθελοντές -μέλη και φίλους του- που συνεργάστηκαν αρμονικά, αποτελεσματικά και με ζήλο σε διάφορες θέσεις, και όσους στήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν στην οργανωτική της επιτυχία. Και φυσικά, όλους τους αθλητές που, με την κεφάτη συμμετοχή τους, αναδεικνύουν τον Δρόμο Σέιχ Σου ως ένα αγαπημένο ετήσιο δρομικό ραντεβού της πόλης μας. Το 50% των εσόδων της διοργάνωσης θα παραχωρηθεί από τον Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης σε Οργάνωση Κοινωνικής Δράσης, εκ μέρους των δρομέων.

 

 

 

 

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.