Περισσότερους από 900 δρομείς υποδέχτηκε ο ΑΣΛ Φίλανδρος στο νησί της Λευκάδας το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 προκειμένου να λάβουν μέρος στον 6ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου και στους τρεις αγώνες, ενώ οι μικροί μας αθλητές 600 στο σύνολό τους άνοιξαν την αυλαία των αγώνων.

Πολλοί ήταν οι δρομείς από Ελλάδα και εξωτερικό που μαζί με μεγάλα ονόματα των αγώνων δρόμου πήραν εκκίνηση στις 7μμ. Οι συνθήκες σχεδόν ιδανικές, με θερμοκρασία 17-19οC, και υγρασία 40% βοήθησε αθλητές, συνοδούς και θεατές να απολαύσουν την όμορφη αυτή διοργάνωση και όλοι μαζί να συνδράμουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

imrth2

Νικητής του Ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε ο Simukeka Jean Batiste της ομάδας RCF Roma Sud, από την Ρουάντα με χρόνο 1.07΄30΄΄. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κενυάτης Meli Eziekel Kiprotich από την ομάδα Atl. Futura Vigline Valdà Arno με χρόνο 1.08΄11΄΄ ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ιταλός Gualdi Giovanni από την ομάδα ASD Corrintime με χρόνο 1.11΄17΄΄. Τέλος την εξάδα έκλεισαν ο Γιώργος .Καραβίδας της ΑΕΚ-Marathon Club στην 4η θέση με χρόνο 1.14΄07’΄΄, ο Βαγγέλης Γκίκας της Human Tecar στην 5ηθέση με 1.08΄45΄΄ ενώ 6ος ο Γιάννης Σταματόπουλος του ΑΣΛ Φίλανδρος με χρόνο 1.19΄23΄΄. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δύο πρώτοι αθλητές κατέρριψαν και το ρεκόρ διαδρομής που ήταν 1.10΄32΄΄ που κατείχε ο Γιώργος Καραβίδας από την 01/06/2017, ενώ ο χρόνος τους οδηγεί τον Πράσινο Ημιμαραθώνιο ως τον 2ο γρηγορότερο πιστοποιημένο ημιμαραθώνιο στην χώρα μας.

Οι αθλητές ευχαριστήθηκαν τον αγώνα και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση. Ο Simukeka Jean Baptiste από την Ρουάντα που τερμάτισε πρώτος στους άνδρες στα 21 χιλιόμετρα μας είπε :

“Πέρασα ωραία στον αγώνα και τίποτα δεν με δυσκόλεψε. Ήταν μια όμορφη διοργάνωση και την ευχαριστήθηκα!”

imrth4

Στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η πρωταθλήτρια Ελλάδος του Μαραθωνίου Ουρανία Ρεμπούλη του ΓΣ Νέων Λέρου με χρόνο 1.18΄47΄΄ που αποτελεί και νέο ρεκόρ διαδρομής γυναικών καταρρίπτοντας το προηγούμενο της Σοφίας Ρήγα με 1.22΄26΄΄. Η Ουρανία Ρεμπούλη που μαζί με την Σοφία Ρήγα έχουν πιάσει το όριο του Μαραθωνίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και γιατί όχι και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Δεύτερη θέση έλαβε η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου του Σ.Μ.ΑΧ. “o Φειδιππίδης” με χρόνο 1.31΄43΄΄ ενώ την τριάδα έκλεισε με την Παρασκευή Χασάνου των Δρομεών Ι.Π. Μεσολογγίου με χρόνο 1.40΄38΄΄.

Ιδιαίτερο τόνο στις απονομές έδωσε η εκπροσώπηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας η οποία λόγω Ολυμπιακής Χρονιάς στεφάνωσε τον πρώτο αθλητή κάθε γενικής κατηγορίας με κότινο ελιάς φτιαγμένο από τον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αν αναλογιστεί κανείς πως ο αθλητής από την Ρουάντα και νικητής του αγώνα καθώς η νικήτρια του ημιμαραθωνίου Ουρανία Ρεμπούλη είναι μέλη των Ολυμπιακών Ομάδων Μαραθωνίου των χωρών τους και θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίου.

imrth3

Στον Αγώνα των 10χλμ την 1η θέση πήρε ο Ιωάννης Καρέτσος από τους Δρομείς Ι.Π. Μεσολογγίου με χρόνο 36΄59΄΄, ακολουθούμενος από τον Ευστάθιο Καραχρήστο με χρόνο 37΄32΄΄ ενώ την τριάδα έκλεισε ο Βασίλειος Καραγιάννης με χρόνο 39΄13΄΄ και οι δύο αθλητές του ΣΔΥ Αγρινίου. Την τριάδα των γυναικών αποτέλεσαν οι: Ελένη Νικολοπούλου της ΓΕΑ Running Team (1η) με χρόνο 40΄32΄΄, Σταυρούλα Ντόστα ανεξάρτητη (2η) με 44΄08΄΄ και Ελισάβετ Αμπατζή ανεξάρτητη (3η) με 47΄07΄΄.

Στον Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5χλμ ο Δημήτρης Τασόπουλος του Αθηνόδωρου του Αιγιεύς νίκησε καθαρά με 16΄27΄΄ μπροστά από τον Δημήτρη Μεϊντή του Κόροιβου (17΄27΄΄) και τον Ευάγγελο Μουρτζιάπη ανεξάρτητο (17΄32΄΄). Στις γυναίκες η Χριστίνα Μαραγιάννη του ΣΔΥ Αγρινίου με 21΄03΄΄ πήρε την 1η θέση ακολουθούμενη από την Στέβη Σίμου της ΓΕΑ Running Team με 21΄35΄΄ στην 2η θέση και την Ολυμπία Χατζόγλου του Melekos Health Club στην 3η θέση με χρόνο 22΄00΄΄.

Στα 1000μ Γυμνασίων 1ος νικητής ο Δημήτριος Κατωπόδης του ΑΣΛ Φίλανδρος και 1ηνικήτρια η Ελένη Γκριγκόρε του ΓΣ Λευκάδας, ενώ στα 1000μ Δημοτικών νικητής αναδείχτηκε ο Σπύρος Κατηφόρης του ΑΟ Αγίου Πέτρου και νικήτρια η Σπυριδούλα Τρομπούκη της ΓΕΑ Running Team.

Πολυπληθέστερος σύλλογος αναδείχτηκε η Ο.Μ.Γιαννιτσών ενώ πολυπληθέστερο Γυμναστήριο το Melekos Health Club.

Ο ΑΣΛ Φίλανδρος ανανεώνει το ραντεβού του για τον 7ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Δρόμο σε μία ημερομηνία έκπληξη που θα ενθουσιάσει το δρομικό και τουριστικό κοινό του Πράσινου Ημιμαραθωνίου.

Εκ της διοργάνωσης

Του Πράσινου Ημιμαραθωνίου

 

Από το σύλλογό μας συμμετείχαν 6 δρομείς:

στον ημιμαραθώνιο

  • N. Ταλιαμπές 01:22:34
  • Ν.Καπετζωνης 1:35:57
  • Σ. Κωσταρέλλος 1:38:46
  • Μ.Δημητρόπουλος 1:40:09
  • Γ.Αθανασόπουλος 1:42:20

και στον αγώνα 10km 

  • Θ.Τούντας 50:25

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Δείτε φωτογραφίες

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.