ΓΙΑ 4η ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΝΤΟΥ

Αρκετοί δρομείς σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν και φέτος το παρών στο ραντεβού, στον αγώνα που γίνεται στην μνήμη του ΄΄ΑΙΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΕΑ΄΄ Νίκου Νίντου, που έφυγε τόσο άδοξα από κοντά μας, στον αγώνα των 10χλμ. του Μαραθωνίου 2012.

Ο βασικός πυρήνας του αγώνα, ήταν όπως και κάθε χρόνο, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, μέρος όπου προπονούνταν ο Νίκος Νίντος, όπου τουλάχιστον 50 άτομα παραβρέθηκαν – παρόλο το εργάσιμο της ημέρας –  προκειμένου να αποτίσουν τον ελάχιστο, αυτό φόρο τιμής, στον ΑΙΩΝΙΟ ΔΡΟΜΕΑ. Αρκετές άλλες ομάδες σχηματίστηκαν σε όλη την Ελλάδα, με σημαντικότερες αυτές που δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Λάρισα και στον Πύργο. Στην Πανεπιστημιούπολη όπου όπως ειπώθηκε ήταν ο βασικός πυρήνας του αγώνα, οι δρομείς άρχισαν να μαζεύονται από νωρίς. Όλα ήταν ιδιαίτερα λιτά και απέριττα, όπως ήταν άλλωστε λιτός και απέριττος ο Νίκος Νίντος, δίχως τυμπανοκρουσίες, μετάλλια και σακκουλίτσες με δώρα. Κατά την διάρκεια του μικρού τελετουργικού, πήραν τον λόγο και μίλησαν οι επιστήθιοι φίλοι του κυρ-Νίκου και εμπνευστές του αγώνα- ο Δημήτρης Κουκουλάρης, ο Ιορδάνης Σαριόγλου και ο Παύλος Γορανίτης, ενώ ακόμα μίλησαν ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής Κων/νος Σάμιος, ο γνωστός δρομέας και μέλος των ΣΑΦΑΝΣ Ηρακλής Σωτηράκης, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος του συμβουλίου του ΣΑΠΠΑΖ, Παναγιώτης Γκρέκας, ο δρομέας με ειδικές ικανότητες ο γνωστός Στέργιος Σιούτης, ενώ έκλεισε τις ομιλίες η επί χρόνια σύντροφος του Νίκου Νίντου, η κα Λία Μωράκη. Μετά αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ξεκίνησαν οι 50 περίπου δρομείς και έτρεξαν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, ο καθένας με τον δικό τους ρυθμό, δίχως βέβαια ανταγωνιστικό χαρακτήρα, κάνοντας 3 γύρους μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Ο αγώνας τελείωσε περίπου στις 11.15, με τους δρομείς να χωρίζονται σιγά – σιγά ανταλλάσοντας ευχές για ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο 2016, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού τους, για του χρόνου, την ίδια περίπου εποχή, τρέχοντας στην μνήμη του ΑΙΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΕΑ.

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.