ΤΑ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ!!!

 Με τεράστια επιτυχία – και δεν αποτελεί την τετριμμένη έκφραση που συνηθίζεται μετά από τέτοιου τύπου διοργανώσεις σε αντίστοιχα δελτία τύπου – στέφθηκε η 4η διοργάνωση των ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΩΝ!
Ένας αγώνας που από τον χειμώνα και μέχρι και 15 μέρες πριν την τέλεσή του, φάνταζε δύσκολο να πραγματοποιηθεί, όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά ξεπέρασε κάθε αναμενόμενη επιτυχία.

Καταρχάς ο αγώνας είχε σχεδόν 100% πληρότητα, με μηδενική αποχή. Και στους 2 αγώνες τόσο των 18,5 όσο και των 5 χλμ., η προσέλευση άγγιξε το 100% – πράγμα σπάνιο στις μέρες μας!

206 δρομείς στήθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα των 18,5 χλμ. – αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την εν λόγω διαδρομή, και 101 άτομα έλαβαν μέρος στα 5χλμ. – διπλάσια δηλαδή από όσα πήραν μέρος πέρσι, όπου για πρώτη φορά έγινε και ο αγώνας των 5 χλμ. Μαζί με τα 35 παιδάκια που πήραν μέρος στον Πλήρη Ιστορικό Γύρο Κροκεών – 1 χλμ. και τους 35 περιπατητές, συνολικά στα φετινά ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ πήραν μέρος 372 άτομα!!!!! – αριθμός που καθιερώνει πλέον τον θεσμό των ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΩΝ, ως τον μεγαλύτερο επαρχιακό θερινό αγώνα και έναν από τους σημαντικότερους αγώνες Πανελληνίως. Πλέον τα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ καθιερώνονται με τον καλύτερο τρόπο στην συνείδηση του δρομέα, ως ένα από τα σημαντικότερα δρομικά ραντεβού που πρέπει ο καθένας να παρευρεθεί!

Νικητής στον αγώνα των 18,5χλμ. ήταν ο συνήθης ύποπτος Τανούς Αμπντάλα, και πλαισιώθηκε από τους Χρήστο Τσοχαντάρη στην 2η θέση και Αλέξη Γεωργούλια στην 3η θέση. Στις γυναίκες πρώτη αναδείχτηκε η Έμι Σαπίου του Αθηνόδωρου, με δεύτερη την Μάτα Κλησάρη και 3η την Καλλία Ελένη.

Στον αγώνα των 5χλμ. ΄΄ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ΄΄ 1ος αναδείχτηκε ο Γιάννης Πασχάλης του Ολυμπιακού και 1η η Μαρία Χαραλαμποπούλου των ΑΡΚΑΔΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ!

Από νωρίς είχαν μαζευτεί οι δρομείς στις Κροκεές, όπου ξεχύθηκαν στα μαγαζιά του χωριού, μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας. Οι βασικοί αγώνες ξεκίνησαν στις 18.00 το απόγευμα, ενώ ήδη είχε πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο τελετουργικό στην μνήμη του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Συγκινητικό επίσης ήταν το κάλεσμα προς τους εθελοντές των ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΩΝ. Πάνω από 40 άτομα δήλωσαν ως εθελοντές στον θεσμό, και με τον αριθμό αυτό των εθελοντών, μόνο εξασφαλισμένη θα μπορούσε να ήταν η επιτυχία του αγώνα. Ιδιαίτερη μνεία, πρέπει να γίνει για τον κο Δημήτρη Ροζάκο, εξ Κροκεών καταγόμενο και μόνιμο κάτοικο Γερμανίας, ο οποίος ήρθε από τον τόπο διαμονής του μαζί με την κόρη του, προκειμένου να συμμετάσχουν ως εθελοντές στα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ!!!! Επίσης για άλλη μια φορά θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου και τον ΑΠΣ Καλλισθένη Δήμου Ευρώτα, που μας βοήθησαν ενεργά, στο δύσκολο κομμάτι του εθελοντισμού. Ειδικά προς την κα Δώρα Φιφλή θα θέλαμε να της πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που η δική της παρέμβαση και επιμονή, βοήθησε εν πολλοίς να μην χαθεί ο θεσμός των ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΩΝ.

Ο αγώνας έκλεισε με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο, μιας και μετά τις απονομές, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος χορός της ομάδας του Κροκεατικού, και ο κόσμος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Επίσης για άλλη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που κάθε χρόνο είναι δίπλα μας, και πολύ περισσότερο τώρα, στις δύσκολες αυτές εποχές που βιώνει η πατρίδα μας. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εξής για την σπουδαία τους χορηγία:

-Το Ελαιοτριβείο των αδερφών Πολυμενάκου – Μαξούλι στο Λάγιο

-Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κροκεών για την διάθεση των ηχητικών μηχανημάτων του

-Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κροκεών

-Τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κροκεών

-Την ΑΣΕΕ Αμυκλών – Χυμοί Λακωνία

-Το Ζαχαροπλαστείο – Παστελοποιία Μανωλάκου

-Τον Σύλλογο Κροκεατών Αττικής ΄΄ΟΙ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ΄΄

-Την Ταβέρνα ΄΄Ο ΠΛΑΤΣΑΡΑΣ΄΄

-Την Ταβέρνα ΄΄Η ΠΛΑΤΕΙΑ΄΄

-Την καφετέρια ΄΄NUEVE΄΄

-Τον κο Γκουσιάρη Γιώργο

Ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να απευθύνουμε στην εξ Αμερικής ομογενή του χωριού μας, την κα Ειρήνη Γορανίτη, που συνέβαλε στην διοργάνωση, με ένα γενναίο χρηματικό ποσό!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες δρομείς που και φέτος παρευρέθηκαν στον αγώνα του χωριού μας, δίνοντας έναν ιδιαίτερο ρυθμό, ενώ ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στον ΑΠΣ Απόλλων Δυτ.Αττικής που παρευρέθηκε στα ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ με 2 πούλμαν και στον ΣΔΥ Μεσσηνίας που γέμισε ένα ολόκληρο πούλμαν με δρομείς, προκειμένου να τρέξουν στον αγώνα μας.

Τέλος θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγνώμη για τις μικρές ελλείψεις που είχαμε σε κάποια αναμνηστικά αθλητών, ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ κος ΠΑΥΛΟΣ ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ. Οι εν λόγω ελλείψεις, αφορούν τον ίδιο και μόνο.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΩΣ ΘΕΣΜΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΤΑ 5α ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου 2016, με την ονομασία:

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2016 – 5 χρόνια στην σκιά του Ταϋγέτου

 Δείτα αναλυτικά αποτελέσματα

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.